SON DAKİKA
SON DAKİKA


Trabzonspor ışık vermedi
22.01.2024

TRABZONSPOR Galatasaray maçına kazanma parolası ile çıktı. Ancak evdeki hesap çarşıya uy- madı. İki takımın ilk 11’leri göz önüne aldığımızda Galatasaray’ın daha ağır bastığını söylememize gerek yok sanırım. Abdullah Avcı geldiğinden beri Trabzonspor bazı maçlarda sonuç alsa da şu maçta da oyunu aldı diyeceğimiz bir maçı hatırlamıyorum ki nitekim dün akşam ne oyunu alabildi ne de skoru alabildi. Fenerbahçe’nin yaşadığı puan kaybı Galatasaray’ın iştihanı kabarttı. Birçok eksik oyun- cunun olduğu maçta Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı bana göre elindeki en iyi 11’i sahaya sürdü. Trabzonspor’un yediği gol ders olarak üniversitelerde gösterilmeli. Bu pozisyonda savunma nasıl yapılmaz ya da gol nasıl yenir bunu net olarak görmüş olduk.

Trabzonspor’un ilk devrede net bir pozisyonu maalesef yok. Sadece Bardhi’nin iki kilit pasında önce Fountas, sonra Visca gol girişimlerinden yararlanamadı. Seyircisi önünde Trabzonspor bu kadar kötü oynamamalı. Trabzonspor arkasına bakıyorsun kötü, önüne bakıyorsun kötü, arkasına bakıyorsun kötü. Nasıl Puzzle’da doğru parçaları birbiri ile birleştirmessen ortaya doğru bir tablo çıkmaz futbolda doğru ve koordineli isimleri aynı anda sahaya sürmezsen verim alamazsın. Enis Destan kötü bir oyuncu değil ancak yetersiz. Trabzonspor’un birinci santrforu olamaz.

Trabzonspor Onuachu’yu çok aradı. Uzun zamandır formasından uzak kalan Hüseyin bence bugün gayet iyiydi. Abdullah Avcı’nın oyunu ve oyuncuyu geliştirmesi lazım. Alan sanki takımın beyni Uğurcan’mış gibi Uğurcan’a sürekli top atıyor. Trabzonspor’un bu orta saha yapısı ile başarılı olması mucize. Trabzonspor ne oyunu ne de skor ile bize umut vermedi. 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap