SON DAKİKA
SON DAKİKA


Trabzonspor'un zamana ihtiyacı var
30.04.2023

 Trabzonspor’da Konyaspor karşısında hocanın aklı önümüzdeki yıl kimler gidecek kimler kalacak sorusunun cevabındaydı. Yeni teknik direktör Nenad Bjelica sahaya buna göre bir on birle çıktı. Sağ kanatta Peres’in gitmesi, Serkan’ın sakat olması nedeniyle alternatifsiz kalan Bjelica, Doğucan’ı burada oynatmak zorunda kaldı. Hücum hattında ise Gomez’i kenarda tutan hoca Umut’u sahaya sürdü. Trabzonspor, Umut ve Trezeguet önde 4-4-2 düzeninde sahaya çıkmış gibi gözükse bana göre sahaya diziliş 4-5-1’di. Geçtiğimiz yılın gol kralı Umut Bozok, Kasımpaşa’daki performansını mumla aratıyor. Maalesef bordo-mavili ekip bu oyuncudan istediği verimi alamadı. Umut bugün de etkisiz kaldı. Trabzonspor maça istekli ve hızlı başladı. 12. dakikada kornerden Trezeguet’nin kaleciden dönen şutunu tamamlayan Hamsik takımını 1-0 öne geçirdi. Ardından Hamsik’in attığı çok güzel pası golcü oyuncu heba edince Bordo- Mavililer 2-0’dan oldu. Hamsik karizmatik ve klas bir oyuncu ancak yeni sezonda takımda yer alacak mı, almayacak mı yönetim, teknik heyet ve kendisi bir karar vermeli. Karşılaşmanın ilk yarısında her iki takım da iyi mücadele etti. 45+5. dakikada tam ilk yarı bitti derken Bakasetas sinirlerine hakim olamadı ve daha önce de tartıştığı Soner Dikmen’e yaptığı sert hareketle kırmızı kart gördü. Hakemin göstermiş olduğu kart doğruydu.


Hocanın bu oyun sisteminde kendine istediği yeri bulamayan Bakasetas, istediği kadar topla buluşup şut fırsatı bulamayınca agresifleşti. Karttan sonra ikinci yarıda oyunun gidişatı değişti. Teknik direktör Nenad Bjelica, oyuna sonradan kaliteleri ortada olan Gomez ve Markovic’i alarak eksi olmasına rağmen Trabzonspor’u öne geçirmek istese de işler istediği gibi olmadı. İlk golde o kadar kalabalık savunma içerisinde defansın adam paylaşımındaki hatası pahalıya mal oldu. İkinci gol Uğurcan klasında bir kaleciye yakışmadı.


Sonuç olarak, bu sezon kalan maçlarda kazanmanın ya da kaybetmenin artık çok bir önemi ve amacı kalmadı. Bu nedenle genç ve altyapıdan oyunculara daha fazla şans verilmeli. Bu sezon kalan maçlarda teknik direktör Nenad Bjelica’ya destek olmalıyız. Yeni sezonun planlamasını yapmak adına kalan maçlarda gençlere önem verilmeli. Görünen o ki bu sezon sonunda takımdan en az 6-7 kişi gönderilecek. Yönetim ve teknik direktöre seslenmek istiyorum, kurtuluş, geleceğimiz olan altyapıdaki gençler. Taraftarlar da sabır göstererek gençlere cesaret vermeli.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap