SON DAKİKA
SON DAKİKA


Adam yapıyor…
12.03.2019

31 Mart yerel seçimlerine şunun şurasında bir şey kalmadı. Eskiden (AK Parti öncesi) seçimler yaklaştığında bir hareketlenme olur, yollar temizlenir, kaldırımlar onarılır, sözler ve vaatler havada uçuşur, seçimden sonra her şey eskisine döner ve hiçbir şey yapılmazdı.

Karayolları çizgileri bile seçimden seçime ancak bir lider gelirse çizilirdi. Karadeniz sahil yolunun halini yaşı yirminin üzerinde olanlar bile iyi hatırlar. Özellikle Ordu-Giresun arası delik deşik, adeta patates tarlası gibiydi. Yollar o kadar kötüydü ki, bugün yapılan yama yarına dahi çıkmazdı. Sanayi siteleri arabaların alt bakımları için fazla mesai yapardı. Şimdi Giresun’dan İstanbul’a tamamı duble yol olan sıfır asfalt yollarda tekerinize çakıl taşı değmeden konforlu bir şekilde gidiyorsunuz.

Nerden nereye diyoruz ya işte; patates tarlası gibi bozuk yollardan otoyol kalitesinde yollara giden bir değişim-dönüşüm. Hani CHP’liler diyor ya; “Ne yaptılar? Sadece yol yaptılar” diye. 20 yıl önceyle karşılaştırıldığında sadece yapılan yollar bile tek başına çok büyük bir hizmet!

Giresun özelinde baktığımızda ise; sadece Giresun’la Bulancak’ı karşılaştırmak bile yeter! Giresun Belediye Başkanı Sayın Kerim Aksu’nun, muhalefette olmanın da dezavantajıyla halkla iyi ilişkilerinin dışında Giresun’u sürükleyecek önemli bir projeye imza attığı söylenemez. Giresun’u geleceğe taşıyacak, yarınlarının yükünü çekecek önemli alt yapı problemleri hep yerinde saydı. Trafik, yeşil ve sosyal alanlar, atıksu arıtma, çöp gibi daha birçok problemi çözülebilmiş değil. Kendisini sever ve saygı duyarım. Giresun halkı da Kerim Aksu’yu sever. Ama sevgi de bir yere kadar. Giresun’un hizmete ve değişime ihtiyacı var.

İşte yanı başında ki Bulancak örneği bunu açıkça gösteriyor. Belediye Başkanı Recep Yakar, ilk dönemi olmasına rağmen geçen 5 yılda, adeta elinde sihirli bir değnek varmış gibi Bulancak’ın kaderini değiştirdi. 5 yılda değişen, dönüşen, yenilenen bir Bulancak tablosu gözlerimizin önünde. İçme suyu, atıksu, yağmur suyu, doğalgaz, elektrik hatlarının yer altına alınması gibi tüm altyapısı yenilendi ve tamamlandı. Giresun’un ilk ve tek biyolojik atık su arıtma tesisi hayata geçirilerek ilçenin tüm kanalizasyonu arıtılıyor ve temiz su olarak deşarj ediliyor. Bunun en güzel yansımasını pırıl pırıl ve kokusuz bir deniz ve sahil olarak Bulancak yaşıyor ve görüyor. Belediye bünyesinde kurulan Beton A.Ş. ile atıl kalan belediye şantiyesi tam bir hizmet üretim alanına dönüştü. Kendi kum, çakılını, kendi betonunu üretiyor. Kendi ihtiyacı olan kilit parke, bordür ve büzleri üretiyor, kullanıyor fazlasını satıyor ve kazanç elde ediyor. Silindirle Sıkıştırılmış Beton yol gibi yeni üretimlerle fark yaratıyor. İlçenin tüm yol, cadde ve sokaklarını kaldırımlarıyla birlikte baskı beton ve sıcak asfaltla yeniliyor, ışıklandırıyor, ağaçlandırıyor ve değişimi hızla yaparak Bulancak halkına da hissettiriyor. İlk başlarda farklı bölgelerde ve lokal olarak yapılan bu çalışmalar devam eden çalışmalarla birleşmeye, bütünleşmeye başladıkça değişim ve dönüşüm daha da iyi hissedilmeye başlandı. Son olarak tarihi Bulancak iskelesi ve iç sahil yolunda devam eden dönüştürme çalışmaları da bitmek üzere. Bu çalışmalarda tamamlanıp ışıkları yandığında Bulancak sahilinde Sanayi kavşağından, Fatoğlu kavşağına kadar kesintisiz bir ışık koridoru oluşacak. İskele de bu koridorun gerdanlığı olacak. Ha bu arada bir müjde olarak da ilk benden duyacaksınız Başkan Yakar, tüm sahilin ve iskelenin ışıklarını 15 Mart’ta yakacaklarını söyledi.

Başkan Yakar’ın Bulancak örneği ile yazılacak anlatılacak o kadar çok şey var ki buralara sığmaz. Onun için söylenecek tek söz var; “Adam yapıyor!” Söz vermiyor, vaat etmiyor. Hizmet için gönülden yapıyor. Memleket için gönülden çalışıyor. Belki ona ulaşamıyor ve gülerken fazla göremiyorsunuz ama Bulancak onun sayesinde gülüyor. Yetmez mi?...

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap