SON DAKİKA
SON DAKİKA


Asıl mesele milletin kazanmasıdır!
20.11.2018

Her ne kadar gündem seçim olsa da, aday adaylıkları sürecinin devam ettiği bugünlerde aday olabilme heyecanı daha yüksek. Bu heyecan doğal olarak en fazla aday adayının olduğu iktidar kanadı olan AK Parti’de üst safhada.

Pazar günü AK Parti’de aday belirleme sürecinin bir parçası olan teşkilatlar temayül yoklaması yapıldı. Giresun’da yapılan temayül yoklamaları oldukça renkli geçti. Giresun AK Parti için önemli bir yer. Zira iki dönemdir merkez belediye başkanlığını CHP’ye kaptıran  AK Parti bu seçimde Giresun’u alabilmek için olağanüstü bir mücadele sergilemek zorunda. İki dönemdir Giresun Belediye Başkanlığı görevini sürdüren Kerim Aksu’nun adaylığının tekrar açıklanması meseleyi daha da önemli kılmakta. 

Giresun’da Kerim Aksu her kesim tarafından sevilen bir isim. Eğer AK Parti doğru adayla çıkamazsa Sayın Aksu’nun ipi tekrar göğüslemesi kaçınılmaz olabilir. Bu yüzden AK Parti Giresun’da çok ince eleyip sık dokuyacaktır. Mevcut aday adaylarının hepsi birbirinden değerli isimler. Ancak açıklanacak adayın da her kesimin desteğini görecek bir isim olması çok önemli. Bir diğer husus da, AK Parti’de üç dönem kuralına takılacak başarılı ve sevilen belediye başkanlarının başka bir yerden aday gösterilmesi. Giresun bu anlamda değerlendirilir mi bilemiyorum.

Ama son günlerde bununla ilgili iddialar da gündeme getiriliyor. Dışarıdan gösterilen adaylar Giresun’da pek rağbet görmese de  İstanbul gibi büyük ve güçlü bir belediyede görev yapmış Giresunlu bir belediye başkanının aday gösterilmesi de alternatifler arasında diyebiliriz. İyi bir isim olursa neden olmasın ki? Geldiği belediyenin avantajlarını da getireceği göz önüne alınırsa olabilir. Ancak aday kim olursa olsun, Giresun’da seçimi alabilmek için AK Parti, hükümet olarak da tüm imkanları seferber edecektir diye düşünüyorum.

Bu kez Sayın Aksu’nun işi çok zor gibi...

İlçelerde özellikle Bulancak’ta adaylık noktasında çok şey değişebilir. Mevcut belediye başkanları en güçlü adaylar olarak görülmesine rağmen AK Parti’de son dakika değişiklikleri her zaman dikkat çekici olmuştur. AK Parti’de hizmette süreklilik önemli, fakat bayrak değişimi hizmeti aksatmaz anlayışı da hakimdir. Aday gösterilmemek gözden düşmek değil, yeni görevlere gelmek anlamına geldiği için kırgınlık da eskisi kadar olmuyor. Dün belediye başkanı olan bugün milletvekili olarak hizmete devam ediyor. Sonuç olarak bir süre daha aday adaylığı heyecanı devam edecek gibi. Asıl heyecan ve mücadele adaylar açıklandıktan sonra olacaktır. Giresun önemli. Adayın kim olacağı önemli. Giresun’da değişim olur mu bekleyip göreceğiz.

Ancak asıl mesele, milletin kazanmasıdır. Aday kim olursa olsun, kazanan kim olursa olsun asıl hizmetin millete verileceği asla unutulmamalıdır. Kazananın millet olması dileğiyle tüm aday adaylarına ve adaylara başarılar dilerim.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap