SON DAKİKA
SON DAKİKA


FKB Bayraktar dedi!
29.01.2019

Fındık Tarım Satış Kooperatifleri Birliğinin (FİSKOBİRLİK) 80. Olağan Genel Kurulu, Giresun Entegre Fındık İşleme Tesisi Sosyal Tesisi'nde yapıldı. Mevcut başkan Lütfi Bayraktar başkanlığındaki tek listeyle gidilen seçimde, 138 delegeden 124'ü oy kullandı. Bayraktar, 1 oyun geçersiz sayıldığı seçimde 123 oy alarak yeniden başkanlığa getirildi. 
Yönetim Kurulu’nda; Düzce Akçakoca Bölgesi’nden: Arif Kayalı, Ordu Fatsa Bölgesi’nden: Hasan Serdar, Trabzon Araklı Bölgesi’nden: Ömer Çebi, Ordu Bölgesi’nden: Sıtkı Şarman, Giresun Bölgesi’nden: Nurittin Karan yer aldılar.

Gözden çıkarılmış, yok edilmek istenen, fındığın ve fındık üreticisinin son kalesi FKB’nin son adamı olan Sayın Lütfi Bayraktar, bir kez daha göreve devam diyerek,FKB’yi yaşatmak, yarınlara taşımak için mücadelesini sürdürecek.

TMO alımlarıyla devre dışı kalan, devlet desteği tamamen çekilen FKB adeta yok edilmişti. Kendi sahipleri üreticiler bile uygulanan politikalar yüzünden sırtını FKB’ye dönmüştü. Ülkenin en önemli ve en güçlü tarımsal birliklerinden biri olan FKB itibarsızlaştırılmış, güvensiz bir kurum haline getirilmişti. Can çekişen elindeki değerleri ve varlıklarını tek tek kaybeden bir kurum haline gelmişti. Üreticinin/milletin kurumu yok pahasına elden çıkarılıyordu. Trilyonlarca borçla karşı karşıya ve üreticiler karşısındaki güveni bitmiş bir kurum vardı ortada.

Son çare market işletmeciliği ve küçülme politikası işleri daha da çıkmaza sokuyordu. Ancak bu kurumu asla gözden çıkarmayan ve ayağa kaldırmak için mücadele veren biri vardı. Tüm olumsuzluklara ve kötü imaja rağmen görevini bırakmayı asla düşünmedi. Aksine elinden alınmak istenen bu görevi bırakmamak için ciddi mücadeleler verdi ve tekrar tekrar kazanmasını bildi. O bu kurumun büyüklüğüne ve gücüne, yeniden toparlanacağına inanıyordu. Tüm olumsuzluklara rağmen trilyonlarca borcu sıfırlamasını bildi. Bugün tüm yok ediş çabalarına rağmen borçsuz bir FKB onun sayesinde var. Üretimi durma noktasına getirilen kurumun kapısına kilit vurmayı hiç getirmedi aklına. Tüm zor şartlar ve imkansızlıklara rağmen üretim devam etti. Büyük bir marka olan FİSKOBİRLİK markasını raflardan asla indirmedi.

Önce kalite hedeflendi ve rakiplerinden bile güzel ve kaliteli ürünlerle marka korundu. Ürün çeşitliliği ve devamlılığı ile piyasadaki yeri korundu. FKB’nin yanında bölgenin en önemli ürünü olan fındığa karşı yürütülen yanlış politikalara direndi ve fındığın hala çok önemli bir ürün olduğunu hep savundu. Bölge dışına kaçırılan fındık sanayisini Giresun’da yürütmek için bir zamanlar dünyanın en büyük entegre fındık işleme tesisleri olan EFİTT’i modernize etti. Dar bir alana sıkıştırılan üretim tesislerini sonuna kadar korudu.

Onun tüm bu mücadelelerini yıllardır yakından takip ediyoruz. Şimdilerde bu mücadelesinin karşılığını almaya başlayan Sayın Bayraktar’ın çabalarıyla, TMO’dan 10 bin ton fındık Fiskobirlik’e aktarılmaya başlandı. Kurumun kendini toparlaması ve istediği hedeflere ulaşması için bu destek çok önemliydi. Kongrede konuşan Bayraktar, teminat karşılığı verilen bu fındığı iyi değerlendireceklerini ve kar edeceklerini ifade etti. “Planladığımız değere ulaşmadığı sürece piyasaya fındık sürmeyeceğiz. Buradan tüm piyasaya ilan ediyorum, gerekirse bu fındığı almam, bu fındığı piyasaya peşkeş çekmem. Net söylüyorum arkadaşlar. 'Efendim sıkıştık, siz gelin alın.' demem. O yüzden de arkadaşlara, 'Kendinizi ayarlayın, bu fındıklardan ben satın demeden 1 kilo satmayacaksınız.' dedim. Çünkü piyasa şu anda şöyle algılıyor meseleyi, FİSKOBİRLİK mağdur, sıkıntılı... Gerekirse bu fındığı almam ama planladığımız değeri bulmadan da satmayacağız." Fındık fiyatının pazarda yükseldiğini, bu nedenle 10 bin ton fındıktan kurum olarak kar edeceklerini dile getirdi.

Fiskobirlik’i daha yukarılara taşımak için ellerinden gelen mücadeleyi sürdüreceklerini ifade eden Sayın Bayraktar, kongreye katılımlarından ve desteklerinden dolayı delegelere teşekkür ederek, yeni dönemin kendilerine ve fındık üreticilerine hayırlı olmasını diledi.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap