SON DAKİKA
SON DAKİKA


Giresun yiğidini uğurladı
2.01.2019

Yılın son günlerinin en acı haberlerinden biriydi!

Hakkari de görev yapan Giresun Derelili Uzman Çavuş Salih Dinç çığ düşmesi sonucu şehit oldu. Vatanın bekası, milletinin huzuru ve güveni için memleketinden uzakta, en zorlu iklim koşullarına sahip vatan toprağında görevini yapan yiğidimiz, Uzman Çavuş Salih Dinç kardeşimiz çığ düşmesi sonucu şehit düştü. Tıpkı 103 yıl önce, 1915’de donarak şehit olan 90 bin Sarıkamış şehidimiz gibi. Söz konusu vatan olunca geri kalanının teferruat olduğunu tarihe donmuş harflerle not düşen 90 bin yiğit atası gibi. Allah mekanlarını cennet, ruhlarına rahmet eylesin. Türk Milletinin başı sağolsun.Allah kederli ailesine ve yakınlarına sabır versin.

Şehidimizi Pazar günü, memleketi Dereli’de düzenlenen ve 5 binin üzerinde hemşerisinin katılımıyla ebediyete uğurlarken bir kez daha anladık ki; bu millet için vatan her şeyden önce gelmektedir. Vatan uğruna bir ölürken bin dirilen bu millet, Sarıkamış’ta, Hakkari’de donarak ya da Yemen’de sıcaktan kavrularak vatan uğruna şehit düşmeyi kendine düğün sayan bir Millet olduğunu her zaman göstermiş ve göstermeye devam etmektedir. Allah tüm şehitlerimizden razı olsun. Bugün sıcak yuvalarımızda huzur ve güven içinde rahat ediyorsak onların sayesindedir…

Diğer taraftan ekonomik buhranlarla geçen bir yılı daha geride bıraktık!

Başlarda ekonomik anlamda istikrarlı bir başlangıç yapan 2018 son aylarında yükselen enflasyon ve gelen zamlarla zor bir yıl oldu. Suriye’de süren operasyonlarla ve PKK ile mücadelede başarılı, İstanbul 3. Havalimanı gibi mega projelerin hayata geçtiği bir yıl oldu. 24 Haziran seçimlerinin ardından siyasi anlamda bir devrim olarak Başkanlık sistemine geçilmesi oldu. İnişli-çıkışlı bir yılı geride bıraktık. 2019 yılı da en az 2018 kadar hareketli bir yıl olacak gibi. 2019’a damga vuracak ilk ve en büyük hareket yerel seçimler olacak! Siyaset hayatımızın ve geleceğimizin milatlarından olacak 31 Mart seçimleri gelecek 5 yılın yöneticilerini seçeceğiz ve muhtemelen bu seçim sonuçları gelecek genel seçimlerinde belirleyicisi olacak. Oluşan güven ve istikrar ortamının devam etmesi için bu yerel seçimler önemli.

Bu vesile ile 2019 yılının huzur, barış ve istikrar getirmesini temenni eder, herkesin umut ve dileklerinin gerçekleştiği bir yıl olmasını dilerim…

Erkan BAŞKIRAN

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap