SON DAKİKA
SON DAKİKA


Mavi Göl
6.11.2018

Giresun, Dereli-Şebinkarahisar yolu kenarında bulunan Mavi Göl, son dönemde Türkiye’nin en fazla dikkat çeken ve ilgi odağı haline gelerek adeta ziyaretçi akınına uğrayan doğal turizm destinasyonlarından biri haline gelmiştir.

Bu ilgide en büyük pay kuşkusuz sosyal medyanındır. Binyıllardır burada bulunan ve kimsenin bilmediği doğal bir güzellik olan Mavi Göl, başlangıçta tek tük ziyarete gelenlerin sosyal medya üzerinden paylaştığı anı fotoğraflarıyla dikkat çekti. Daha sonra Mavi Karadeniz programcılarından Giresun üniversitesi Öğretim Görevlisi Kamil Patan Hocamızın “Yolcu Yolunda Gerek” adlı aktüel gezi programında geniş tanıtımıyla çıkışını sürdürdü. Bu anlamda teşekkürü hakedenlerin en başında Kamil Hocamız gelmektedir. Ki; teşekkürler Kamil Hocam…

Devam eden ve artan ziyaretler paylaşımları arttırdıkça Mavi Gölü görmek isteyenlerin sayısı da her geçen gün arttı. Bugün gelinen noktada böylesi bir merak ve ilgi başka hiçbir yere nasip olmamıştır diyebiliriz. Cennetten bir tablo gibi eşsiz bir doğal güzellik olan Mavigöl artan bir ilgi ve merakla ziyaretçilerini çekmeye devam ediyor.

Sonraki süreçte, bu ilgi Mavi Göl’ü hemen yanı başında bulunan Kuzalan Tabiat Parkının sınırları içine dahil ettirdi. Şimdi tamamlanan çevre düzenlemeleri, dar bir alanda izdihama varan ziyaretçi akınına uğrayan Mavi Gölü daha rahat ziyaret edilebilecek bir hale getirdi. Yürüyüş yolları, korkuluklar, seyir alanları ve otoparkların yapılması güzel gelişmeler.

Bu gelişmeleri basın mensuplarıyla yerinde paylaşan Giresun Valisi Sayın Harun Sarıfakıoğulları, yapılan çalışmaları anlattı. 3.5 milyon lira yatırımla Mavi Göl ve Kuzalan Tabiat Parkını Giresun’un en önemli Turizm destinasyonlarından biri haline getirildiğini yılın ilk on ayında 400 bin ziyaretçinin ziyaret ettiğini, ziyaretçi sayısının yıl sonuna kadar 600 bini bulacağını ifade eeti.

Yapılan çalışmalar birkaç husus dışında çok güzel ve yerinde olmuş. Bu birkaç hususu ilerleyen süreçte hep birlikte görüp değerlendireceğiz. Ama en önemli husus doğal yapının korunmasıdır. Çünkü Mavigöl doğal bir güzellik olduğu için bu kadar beğenildi ve ilgi gördü. Bu doğallık en azami şekilde korunmalıydı. Mesela Mavi Göl’e yapılan seyir köprüsünün olduğu yere devrilen ağaç kaldırılmamalıydı. Köprü de biraz iğreti durmuş. Ağaç kaplamanın altında demir profiller gözükmemeliydi. Sonuç olarak Mavi Göl ve Kuzalan Tabiat Parkı Giresun’un turizm gelişiminde en önemli yere oturmuş ve Allah’ın Giresun’a bir lütfudur.

Bir diğer husus ta bu aralar sık duyduğumuz destinasyon kelimesidir ve turizmle yakından alakalıdır. Süslü bir sözdür. Kelime manası görülecek yer/yerlerdir. Evet burası önemli! Giresun da turizm sadece görmekten ileri geçmeli. Zira görmek bir an/birkaç dakika ya da en fazla birkaç saatle sınırlıdır. İnsanlar Giresun’a sadece görmek için gelmesinler bi şeylerle de meşgul olsunlar ki bu süre uzasın. Mavi Göl ve Kuzalan Parkında macera yaşasın. Kümbette off road yapsın, Bektaş’da çadır ve karavan da kalsın. Aktivite sporları yapsın. Avlansın, spor olan atış branşlarını yapabileceği poligonları doldursun. Yürüsün, kayak yapsın, ata binsin. İlgi duyduğu doğa sporlarını yapabilsin. Yapabilsin ki daha uzun süre konaklasın ve Giresun kazansın. Bu anlamda geçtiğimiz günlerde Sayın valimizin yaptığı açıklamaların da hayata geçmesi dileği ile…

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap