SON DAKİKA
SON DAKİKA


Seçim - Vaatler - İstifalar
19.02.2019

Seçime artık sayılı günler var ve herkes kozlarını paylaşmaya devam ediyor. 31 Mart’ta yapılacak seçimler öncesi heyecanın dozu giderek artacak gibi…

Yerel seçimlerin en belirleyici özelliği kuşkusuz projeler ve entrikalardır. Giresun’da bol ve renkli projeler havalarda uçuşurken, Bulancak’ta istifalar gündemi oluşturdu gibi. Giresun ve Bulancak’ta seçim oldukça hararetli geçecek gibi.

Giresun’un mevcut Belediye Başkanı Kerim Aksu, sevilen kişiliği ile iddiasını sürdürürken, AK Parti’nin adayı Aytekin Şenlikoğlu, iktidar avantajı ve bol renkli projeleri ile sağlam geliyor. Kerim sevgisi Giresun’da balkonlara asılan posterlere varana kadar açıkça hissedilirken, Aytekin’in her gün açıkladığı yeni ve birbirinden güzel projeleri akılları zorluyor. Bakalım vaatler sevginin önüne geçebilecek mi?

Diğer taraftan Bulancak’ta bir seçim manevrası olarak değerlendirilebilecek istifalar gündeme oturdu. İlk olarak CHP’den iki dönem Belediye Başkan adayı olan Fatma Karaibrahim Canik’in istifası özellikle CHP kanadında şok etkisi yarattı. Zaten yalnız kaldı izlenimi veren Necmi Sıbıç, bu istifayla zor durumda kaldı. Üstüne Karaibrahim Canik’in istifa açıklaması CHP’de kafaları epey karıştırmış gibi. Sosyal Medya üzerinden yaptığı açıklamasında; "Aktif siyasete başlarken büyük ideallerle katıldığım ve sadece güzel bir Bulancak için yıllardır mücadelemi sürdürdüğüm Cumhuriyet Halk Partisi’nden istifa ediyorum” diyen, Karaibrahim Canik’in istifasında Belediye Başkanı ve adayı Recep Yakar,’ın etkili olduğu ve DSP’den aday olacağı söylentileri ortalığı epey karıştırdı.

Canik Karaibrahim’in hemen ardından bir karşı hamle olarak değerlendirilebilecek ikinci istifa ise bu sefer AK Parti cephesinde şoka neden oldu. Bulancak eski ilçe başkanı Esat Sakallıoğlu istifa etti. Belediye meclis üyeliği de yapan Sakallıoğlu’nun sakin kişiliğine rağmen böyle bir çıkış yapması bir karşı atak olarak değerlendiriliyor. Bu istifalar ve istifa edenlerin sürdüreceği tavırlar seçmeni ne kadar etkiler bekleyip göreceğiz.

Yaşanan tüm bu gelişmelerin ardından gerek Giresun’da gerekse Bulancak’ta seçimlerin oldukça ciddi bir rekabet içinde geçeceğini söyleyebiliriz. Mevcut başkanlar her ne kadar kendilerini garanti görselerde bu sefer rakipler sağlam ve iddialı. Hele iki dönemdir Giresun Belediye Başkanlığını sürdüren Kerim Aksu’nun işi oldukça zor. Giresun değişim ve yenilik diyebilir.

Bulancak Belediye Başkanı Recep Yakar ise ilk döneminde gösterdiği performans ve başarı ile dikkat çekerek şimdilik önde gibi gözüküyor. Bulancak’ın son 5 senedeki değişim ve dönüşümü önceki dönemlerle kıyaslanamayacak seviyede. Yakar için bir 5 yıl daha gözüküyor gibi…

Sonuç olarak ortaya sandık gelecek ve insanlar seçimini yapacaklardır. Biz ne söylesek boş. Sandıktan çıkana herkes razı olacak.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap