SON DAKİKA
SON DAKİKA


Bu Toprakları Kimse İle Paylaşamayız
18.07.2023

Doğu Almanya ile Batı Almanya aralarındaki duvarı yıkıp birleşmek isterler. Bir araya gelip uzun görüşmeler gerçekleştirdikten sonra 1990 yılında "Birleşme Anlaşması" ile doğu ve batı Almanya tekrar birleşti.

Doğu Almanya ile Batı Almanya birleştiğinde doğu Almanya'da memur olan 500 bin kişi memurluğa devam etmek istedi.

Federal Almanya,“Size güvenemiyorum” dedi ve almadı. Onlar da insan hakları mahkemesine müracaat ettiler. Mahkeme Şöyle cevap verdi:“Federal Almanya haklı, güvenlik zafiyeti olabilir”sonuç olarak tekrar görev verilmedi.

Okudunuz değil mi…

Elin oğlu bu işleri nasıl yapıyor…

***

Pek, bu işler bizde nasıl yapılıyor?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bu sorunun cevabını sosyal medyadan şöyle vermiş: "DSÖ Göç ve Sağlık Toplantısında, 29 ilde 185 Göçmen Sağlığı Merkezi açıldığını, buralarda, ülkemize mecburen göç eden 787'si hekim, 34'ü diş hekimi, 1.149'u hemşire, yaklaşık 4 bin Suriyeli sağlık çalışanı istihdam edildiğini söyledim.” diye de eklemiş bakan bey.

Üstteki paragrafta Doğu Almanya ve Batı Almanya’da yaşayan iki Alman arasında devlette iş alımında nasıl güven sorunu yaşandığını görüyoruz. Bizde başka uluslardan başka devletlerden insanları alıp, kolay yollarlasağlık sistemine nasıl entegre edildiğini görebiliyormusunuz?

Bu kafalarla bırakın gelişmeyi, geriye gidiyoruz…

+++++++++

Türkiye’ye gelen Suriyeli ve Afganlılar arasında kadın ve çocuklar azınlıktadır. Çoğu askerlik çağında genç erkelerden oluşuyor.

Suriye’de savaş var. Her savaşta her genç kendi ülkesi ve ideolojisi için savaşır. Bu gençler ülkeleri için savaşıp, bunların ailesi Türkiye’ye gelse, insani değer yargıları içinde yorumlanabilir.

Eğer Suriye’de yaşam tehlikesi varsa, neden bunlar her bayramda Suriye’ye gidiyor. Üstelik Hükümet, Vali organize ediyor. Suriye’ye sürüler halinde tatil yapar gibi giriyor ve dönüyorlar.

Bizim ülkemizde bayramlaşamaya gidenleri tekrar geri alıyor

Şaka gibi değil mi?

Sığınmacı dediğin kamplarda olur. Hakkında dosya açılır. Gerçekten sığınmacı mı diye  soruşturma yapılır. Değilse yani hayati tehlikesi yoksa hangi ülkeden giriş yaptıysa oraya geri gönderilir. Gelişmiş ülkeler bunu yapıyor.

+++++++

Biz tabi ki zorda darda kalanlarla ekmeğimizi, aşımızı, suyumuzu paylaşalım…

Tabii ki evimizi dahası elimizde neyimiz varsa paylaşırız…

Ama atalarımızdan yadigar kalan bu “Türkiye’yi”, bu toprakları kimse ile paylaşamayız.

Kimsenin toprağına yan gözle bakmayız.

Çocuklara, yaşlılara, hastalara, kadınlara tabii ki kapımız sonuna kadar açık…

Şu ana kadar bu yapılan yardımlar toplam ne kadardır bilemiyorum herkes ayrı bir rakam söylüyor. Yapılan da bu; harcamalar en yoksul vatandaşımızın dahi cebinden çıkıyor…

Neyimiz varsa, tabii ki muhtaç olanla paylaşırız…

Kusura bakmayın ama inanın biz Türkiye'yi bunlarla paylaşamayız…

Günün sözü

" Seni yöneten zenginleşiyorsa, çıkardığı yasalara iyi bakın… O yasalar seni korumak için değil, kendisini senden korumak içindir…

Malcolm X

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap