SON DAKİKA
SON DAKİKA


Geliyorum Dedi Gelemedi, Gitmiyor Da
27.06.2023

Bakın şu olanlara…
Cumhurbaşkanlığı seçiminden sonra Cumhuriyet Halk Partililer seçimi nasıl kaybettik diye dövünürken, CHP'yi yönetenler veya yönetmeye talip olanlar daha sandıkların kesin sonuçları açıklanmadan değişim kisvesi altında koltuk kavgasına düştüler.

Aslında bu gibi tartışmalara veya kavgalara gerek yok.
Bu ciddi işler bu kadar seviyesizleştirilmemeli.

Yaşananları görünce;

İnşallah CHP, geçici olarak bilinç kaybı çalkantısı içerisindedir diyorum!

Türk siyasetinin bu halini izlerken, bir yandan da dünyaya gıpta ile bakıyorum…
**

Elin lideri ‘Ben bu yenilgiyi kaldıramam’ diyor, yenilmeyi de beklemiyor. Yeter yoruldum diyor, istifa edip köyüne balık tutmaya gidiyor…

Bakın, 2010 yılında Barack Obama ABD’de başkan seçildi, 2017’de bıraktı ve gitti. Şimdilerde Washington’da tarla ekiyor.

Obama’dan sonra gelen Donald Trump 2017- 2021 yılları arasında başkanlık yaptı. İkinci dönem için seçimlere girdi ama kaybetti. Seçimi kaybedince işinin başına tekrar döndü. Emlak alım satım işi yapıyor.

İngiltere’de David Cameron 2010’da başbakan seçildi, 2015’te bıraktı. Hem öyle bir bıraktı ki ismini bile duyan yok şimdilerde…

Cameron’dan sonra gelen Theresa May 2016- 2019 yılları arasında başkanlık yaptı. Şimdi ne yapıyor, torunlarını seviyor. Hiç duydunuz mu Theresa yeniden partisine dönmek için delegeleri yokluyor, film fırıldak çeviriyor diye?

Yok.

Peki, Boris Johnson 2019-2022 yılları arasında başkanlık yaptı. İşi bitti anahtarları teslim etti. Sokakta kravatını çıkarttı, bindi bisikletine arkasına bile bakmadan çekti gitti. Nerede olduğunu kimse bilmiyor.

Peki Fransa’da nasıl oluyor bu işler?

Nikolas Sarkozy başbakanlığını 2007-2012  arasında yaptı, işi bitti sağda solda gören oldu mu onu? Yok. 3. eşi ile birlikte gözden uzak bir yaşam sürüyor.

Francois Holland 2012-2017 arası yaptı görevini. Kahverengi çantasıyla gelmişti. Yine o çantasını aldı ve metroya bindi ve gitti. Adını sanını duydunuz mu?

Yok…

En ilginci ise Almanya kardeşim!

Böyle bir şey yok…
Angela Merkel 2005’te şansölye oldu, 2019’da tekrar seçildi, 2013’te tekrar seçildi, 2021’de yine seçildi… Baktı ki halk beni yine seçecek; ‘Ben bırakıyorum’ dedi.
Arkasına bakmadan aldı kocasını yanına çekti gitti.

Adını sanını duydunuz mu?

Yok…

Duymazsınız.

Çünkü onlar ‘bıraktık’ dediklerinde bırakıyorlar!

Peki bizde nasıl oluyor bu işler?
Buyurun CHP’ye bakın.

Siyasetçi hasbelkader delege tarafından seçiliyor, bir dönem seçime giriyor kaybediyor. İki giriyor, üç, dört, beş, altı, yedi, sekiz, dokuz, on seçime gidiyor yine kaybediyor!
Artık o kadar çok kaybediyor ki, kendi bünyesi de alışıyor!

Her seçimden sonra olduğu gibi “Gün ola harman ola” diyorsun.
Ama o hiç kaybetmemiş gibi yine orada oturuyor!

Artık alıştı ya kaybetmelere çok zor kalkar o koltuktan!
Politika dünyada evrildi, bizde ise yerimizde sayıyoruz…
Böyle dönüşüm, böyle gelişim olmaz!

Hep yenilip de hep kazanan gördünüz mü?

Biz gördük.

Bakın Türk siyasetine…

Siz de görürsünüz:

Herkes kazanıyor, kimse kaybetmiyor.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap