SON DAKİKA
SON DAKİKA


Hans, Sam, Tony, Johnny, Herkel, Frank
13.07.2023

Ülkesinde emekli olan “Hans, Sam, Tony, Johnny, Herkel, Frank alayı birden eşlerini de aldılar atladılar uçağa Türkiye’nin güzide yerlerinde tatil yapmaya geldiler. Emekli Hans ve eşi Helga Türkiye’ye  gelmeden önce Antalya'nın en lüks oteline rezervasyon yaptırdı ve orada  kalıyor,  bizim emekli Hasan ve eşi Fatma pansiyon arıyor pansiyon bulamayınca da parklarda bahçelerde kapm kuruyor.

Sam ve eşi Meri Kapadokya'da balona biniyor,  bizim emekli Ahmet ve eşi Nurten hanım Fethiye’nin dağlarından ellerinde şişirmişler balonları uçlarına ip bağlamışlar oturmuşlar  uçan balonları seyrediyor.

Toniy ve eşi Suzın Marmaris’te Yamaç paraşütüne binmişler zevk içinde, Emekli Niyazi amca  ve eşi Saadet hanım Marmaris’in tepelerinde uçurtma uçuruyor.

İsterseniz bunu uzatalım biraza daha…

Emekli Toniy eşi Alaksandara, Johnny ve eşi Cesika alışveriş merkezlerinin yiyecek içecek reyonun önünde kuyruğa girmişler ne var ne yok alabilmek için sırasını bekliyor.

Bizim emekli Hikmet amca ve eşi Zehra hanım  o Alış veriş merkezinin balkonun sinmişler Hikmet amca  sigarasını içiyor, eşi Zehra hanım da evinden çıkarken çantasına koyduğu su şişesinden su içiyor…

Emekli Herkel ve eşi Fırank da mutlaka bir turizm merkezinde ya sıpada ya da Türk hamamında gününü gün ediyor.

Bizim emekli Hasan Amca da evinin salonundan oturma odasına gidecek gibi oluyor içeriden eşi Nermin Hanım bağırıyor.  Sakın oturma o koltuklara yeni sildim Melahat hanımlar gelecek misafirliğe.

Emekli Hasan amca evinde bile oturamıyor.

Ben özel sektörden emekli olmuş işçi memur emekli evlerini bilirim.

Gelen elektrik, su, ve doğa gaz faturalarına bakmaya çalışan ama göremeyen ‘ Benim gözlüğüm nerede ‘ diye ürkek sesle seslendi.

İçerideki odaların birinden  ‘ Nerede bıraktıysan oraya bak’ diye gelen o sesleri iyi bilirim.

“1234 lira” bilmem kaç kuruş. ‘Böyle fatura mı olur ‘ diye serzenişler bıyık altı söylentiler.

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ), Haziran 2023'e ilişkin açlık ve yoksulluk sınırı verilerini açıkladı. Verilere göre dört kişilik bir ailenin açlık sınırı 10 bin 373 TL'ye, yoksulluk sınırı 33 bin 788 TL'ye yükseldi. Bekâr bir çalışanın 'yaşama maliyeti' de aylık 13 bin 4711 TL'ye çıktı.

Bu verilere bakarsak Emekli açlık sınırında altında bir maaşa mahkum edilmiş durumda aç bile değil.

Emekli dilenecek durumda.

Ömrü boyunca hiçbir şey üretmemişler, devlet kesesinden beslenmeye alıştırıldıkları için, öyle vahşice aralarında pay ettiler ki emekliye verecek bir lokma bile kalmadı...

 

‘’Yalanı yalancı ile yanlışı cahille sakın tartışma,

Çünkü yalancıya gerçeği,

Cahile doğruyu asla anlatamazsın.’’

Anonim

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap