SON DAKİKA
SON DAKİKA


İlginç ve enteresan bir ülke
8.11.2023

İnanın bana çok enteresan ülkedir bizim ülkemiz...

Öyle saçma sapan dengesiz ve komik işler olur ki şaşırırsın! Doçent, profesör koca koca akademisyenlerin bir ilkokul mezunu karşısında el pençe divan durduklarına ve itaat ettiklerine, hatta ve hatta ondan icazet almaya çalışanlara tanık oluruz.

 Bakanların ve milletvekillerinin şıh ve tarikat liderlerinin sandalyenin dibinde bağdaş kurup oturdukları ve ellerini dizlerinin üzerine koyarak ondan keramet bekledikleri ülkedir Türkiye.

Üniversite mezununun simit sattığı ve garsonluk yaptığı, ilkokul mezununun ise profesörlere konferans verdiği bir ülkedir Türkiye.

 Anadolu’dan İstanbul’a gelip parklarda yatıp simit satıp günlük işlerde çalışanların 5-10 sene sonra Türkiye’nin en zengini oldukları bir ülkedir Türkiye.

Daha Müslüman ve daha ahlaklı olmak için açılan imam hatip okullarına fakir fukaranın ve köylülerin çocukları gönderilirken ülkeyi yönetenlerin çocukları ve torunlarının Amerikan kolejlerinde okutulduğu bir ülkedir Türkiye.

Ama yine de her ülke gibi iyisiyle kötüsüyle, alçağıyla yiğidiyle, zenginiyle fakiriyle güzel bir ülkedir Türkiye.

Kendisine emanet edilen toprakların dünyanın en zengin toprakları olduğu halde emperyalizmin yerel işbirlikçileri eliyle yoksullaştırılan ama donanımlı insan kaynağıyla bu yoksulluğu aşması işten bile olmayacak bir ülkedir Türkiye.

Kısacası elifi görse mertek sanacak kapıkullarıyla değil, örgütlenen halkıyla birlikte yönetildiğinde o kanayan yaralarını hızla saracak ve büyüyecek bir ülkedir Türkiye.

Ve betonla, asfaltla, ormanların içine hançer gibi sokulmuş zehir saçan termik santralleriyle, otel yeri açmak için acımasız doğa katliamıyla değil, dayanışan, direnen, insan gibi yaşamayı talep ve elde eden halkıyla kalkınacak bir ülke Türkiye.

Tarif etmiş olduğumuz Türkiye’de yaşayan Türkün tanımını merhum uğur Mumcu’nun tanımıyla yaparsak; “İsviçre Medeni Kanununa göre evlenen, İtalyan ceza yasasına göre cezalandırılan, Alman ceza muhakemesi usulüne göre yargılanan, Fransız idare hukukuna göre idare edilen ve İslam hukukuna göre gömülen kişidir.

Ne kadar karışık değil mi?

Bir o kadar da renkli olsa gerek…

Ne yapalım bizim ülkemiz,

Her şeye rağmen ülkemizi çok seviyoruz.

 

ANLAYANA!

Tilkinin kuyruğu kayaya sıkışmış ve kurtulmak için kuyruğunu kesmek zorunda kalmış.

Daha sonra bir başka tilki onu gördüğünde “Kuyruğunu neden kestin?” diye sormuş.

Kuyruğu kesik olan; “Böyle kendimi çok mutlu hissediyorum, şimdi o kadar mutluyum ki adeta sevincimden havalara uçuyorum” demiş.

Bunun üzerine diğer tilki de kuyruğunu kesmiş.

Fakat mutluluk yerine şiddetli bir acı çekmiş. Hemen tilkiye gelip; “Neden bana yalan söyledin? Canım çok acıdı” demiş. Tilki; “Eğer acı çektiğini diğer tilkilere söylersen onlar asla kuyruklarını kesmez ve bizimle dalga geçerler” demiş.

Bu iki tilki diğer tilkilere yaşadıkları mutluluğu anlatmışlar.

Böylece tilkilerin çoğu kuyruklarını kesmiş.

Çoğunluk onlara geçince bu sefer de kuyruğu olanlarla dalga geçip onlara eziyet etmeye başlamışlar.

İşte böyle:

Önce toplumu bozup farklılaştırırız, sonra da birbirine düşman ederiz.

Kıssadan hisse;

SONUÇ: Bir toplumda bozulmalar artınca bozuk insanlar iyi insanları ayıplarlar ve onlarla dalga geçerler.

 

 

 

 

 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap