SON DAKİKA
SON DAKİKA


Kış Kış Dolar Düş Dolar
25.07.2023

Şöyle bir geriye gidelim. Doların çıkış trendini hızlı bir şekilde yakaladığı döneme çok da öyle geriye gitmeden bir göz atalım, ne dersiniz?

Hatırlarsanız, (Unutmak mümkün mü?)

Reis 1 Haziran 2022’de televizyonların ortak yayına çıktı ve ‘Ben ekonomistim, siz ne kadar kaynak oluşturursanız, devletin kasasından da bir kuruş çıkmaz, yaptığımıza bunların kafası basmaz’ dediğinde 1 dolar 8.49 Türk lirası idi.

Yine reis 17 Kasım 2021’de “Faizle ve enflasyonla mücadelemi sonuna kadar sürdüreceğim. Şunu bir defa bilmemiz lâzım: Bu konuda nass ortada. Nass ortada olduğuna göre, sana bana ne oluyor?” dediğinde 1 dolar 10.42 Türk lirası idi.

Tüm bu söylemlerin ardından Reis Aralık 2021’de Hazine ve Maliye Bakanı olarak Nurettin Nebati’yi atadı. Bakan Nebati, Herodoks modelini de yanına alarak derhal bilimsel çalışmaya başladı.

Ne demişti Bakan Nebati?

“Gözlerime bakar mısınız? Ne görüyorsunuz? Ekonomi gözlerdeki ışıltıdır…” Bu sözler söylendiği gün 1 dolar 12.20 kuruş olmuştu. 

Reis 4 Haziran 2023 tarihinde Bakan Nebati’nin gözlerindeki ışıltının kaybolduğunu görmüş olacak ki, yerine Maliye Bakanı olarak Mehmet Şimşek’i atadı.

Bakan Şimşek de Herodoks olmaz dedi, derhal Ortodoks politikaya döneceğiz diyerek Merkez Bankası Başkanı olarak yanına aldığı Gaye Uslu Hanımefendiyle beraber her türlü bilimsel çalışmaya başladı. Ama doların ateşini bir türlü düşüremediler ve acı tablo ortaya çıktı: Tarih 21 Temmuz 2023/1 dolar 27 lira!

**

Artık son bir kozumuz kaldı. Ne mi o? Söyleyeyim efendim.

Evrene mesaj gönderme (!)

Evrene enerji gönderme işi de zor ve çok ciddi bir çalışma gerektiriyor!

Doların freni boşalınca, sokakta herkes kaçamak gözlerle o ulvi insanı aramaya başladı.

Fakat o ortalıkta yoktu.

İnşallah bu yazımı okur da bir müdahale de bulunur.

Diyeceksiniz ki; kimi arada sokaklarda insanlar?

Anlatayım efendim.

“Doların düşürülmesi ile ilgili bir araştırmam var. Evrene enerji göndereceğiz. Evrene iyi enerji gönderirsek telepati yoluyla doları bir haftaya kadar düşüreceğimize inanıyorum” diyen bir insan vardı ya…

İşte onu aradı insanların gözleri!

Hatta şöyle de diyordu, “Enerji enerji hoş geldin enerji, kış kış dolar, düş düş dolar, in dolar in, enerji enerji güle güle git enerji git.”

Şaka gibi değil mi?

Değil efendim.

Türkiye bunları gördü.

Şimdi aldığım haber göre Ankara sokaklarında Merkez Bankası Başkanı Gaye Hanım ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek onu arattırıyormuş.

İnşallah bulurlar (!)

ANLAYANA 

Kanadı derviş tarafından kırılan kuşa Hz. Süleyman sordu,

"Neden kaçmadın?"

Kuş, “Üzerinde dervişlik hırkası vardı, zarar vermez dedim, yaklaşınca kaçmadım."

 Süleyman peygamber, kısas uygulanıp dervişin kolunun kırılmasına karar verince kuş itiraz eder,

"Kolunu kırmayın üstünden hırkasını çıkartın, çünkü onunla kandırıyor."

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap