SON DAKİKA
SON DAKİKA


Sizce der mi?
27.05.2023

Cumhurbaşkanlığı Seçimini kim kazanırsa kazansın ister Kemal Kılıçdaroğlu, isterse Mevcut Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan TBMM'nin en yaşlı üyesi sıfatı ile MHP lideri Devlet Bahçeli geçici olarak meclis başkanı olacak.

Devlet Bahçeli ilk önce kendi vekil yemini ettikten sonra katip üyelere işaret ederek  yemin etmeleri için vekilleri il sırasına göre  çağırmasını isteyecek. Adana, Ankara, Balıkesir derken sıra İstanbul’a gelir. Katip üye “AK Parti İstanbul 3. Bölge milletvekili Sayın HÜDAPAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu lütfen yemin etmek için kürsüye gelir misiniz” der.

HÜDAPAR genel başkanı Zekeriya  Yapıcıoğlu kürsüye gelir. Önündeki metni şöyle bir süzer, yemin metninde şöyle yazıyordur: ‘‘Devletin varlığı ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma; hukukun üstünlüğüne, demokratik ve laik cumhuriyete ve Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı kalacağıma; toplumun huzur ve refahı, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde herkesin insan haklarından ve temel hürriyetlerden yararlanması ülküsünden ve Anayasa'ya sadakatten ayrılmayacağıma; büyük Türk milleti önünde namusum ve şerefim üzerine ant içerim.”

Yapıcıoğlu, Milliyetçi Hareket Partisi lideri Devlet Bahçeli’ye döner ve Sayın Meclis Başkanı ben bunu okumam der.

Bahçeli neden diye soruyor?

Yazıcıoğlu: “Benim Türk Bayrağı ile de sorunum var” der.

Bahçeli: “Bağımsızlığımızın sembolü olan al bayrağımızla senin ne sorunun olabilir? O yemini edeceksin” der.

Yazıcıoğlu:  “Benim Türklükle de sorunum var, çıkartalım der.”

Bahçeli kızar ve hiddetlenir,  “Anayasa'dan Türk'ü silmeye çalışmak milli bir izmihlal" buna ne ben müsaade ederim ne de büyük Türk milleti eder. Aklını başına al ve o metni oku” der.

Yazıcıoğlu:  “Ne mutlu Türk’üm diyene demem ben, bu yemini etmem.”

Bahçeli artık çok kızmıştır: “Bu ülkenin ismi Türkiye Cumhuriyeti devletidir. Bu ülke Mustafa Kemal Atatürk’ün ve silah arkadaşlarının bizlere emanetidir. Beğenmeye bilirsin bu da senin hakkındır o zaman Ya seveceksin ya da terk edeceksin der.”

Yapıcıoğlu, “Benim Büyük Kürdistan hayalim var ben bu yemini edemem.” der.

Bahçeli ayağa kalkar ve Büyük Millet Meclisi sıralarına dönerek, Cumhuriyet Halk Partisi eski genel Başkanı Bülent Ecevit’in dediği gibi  “Burası devlete meydan okunacak yer değildir. Lütfen bu adama haddini biliriniz” der ve Milliyetçi Hareket Partisi’nin kurucu lideri Rahmetli Alparslan Türkeş’in sözleri ile Yazıcıoğlu’na “Ne Kürdistan’ı ulan!” der.

Bahçeli sizce der mi?

HÜDA-PAR’ın Cumhur İttifakı’na katılmasına tepki göstermeyen Bahçeli’nin ne diyeceğine, yemin töreninde hep birlikte şahit olacağız.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap