SON DAKİKA
SON DAKİKA


GALAYLI GAZAN | Uçuran Maarif Modeli…
6.05.2024

Yeminle başka ülkede yaşayamam…

Sayın Maarif Bakanımız müjdeler vermiş, işte yeni “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli” demiş.

Aldık, kabul ettik inceledik Bakanım.

Evrim yok Biyolojide, fizikte ise modern fizik uygulamaları yok senin bu yeni modelin içinde! Mesela ne var fazladan diye baktık, 4’üncü sınıftan başlayarak 12.ci sınıfa kadar 9 sene Din dersi var!

Şaşırdık mı, hayır. Adı bile Arapça modelin ne bekliyordunuz ki, diyebilirsiniz.

Ben ikna oldum arkadaşlar bu model bizim topyekün ahiretimizi kurtaracak bir model. Dünya dediğin geçici bir oyun sahası zaten, bizde komple ara eleman ülkesiyiz.

Bilimle falan vakit kaybetmek bize yakışmaz, böyle kestirme yollar varken… 

AUDİYANET İŞLERİ…

3 milyar dolarlık yıllık bütçesini, sene bitmeden tüketip ek bütçe isteyen devletimizin has kurumu Diyanet İşleri Başkanlığı…

Başında da kılıçla hutbeye çıkıp Mustafa Kemal Atatürk’e hakaretler yağdıran, Arapça ve Fransızca bilmeyen, İngilizceyi kâğıttan bile okuyamayan (ama özgeçmişinde bunları bildiği iddia edilen) bir başkanı var.

CHP Milletvekili Veli Ağbaba TBMM’de yaptığı konuşmada, başkan Ali Erbaş’a günlük 25 bin liraya kiraladıkları Audi a8 marka makam aracı kiralanmasını eleştirmiş ve emekli 2,5 aylık maaşı ile bu arabaya bir gün, asgari ücretli bile 1,5 maaşıyla bir gün binebiliyor. Ya insanda biraz vicdan olur, ahlak olur. Allah bunları ıslah etsin” demiş…

“İyi yedik, elhamdülillah” diyorlar sayın vekilim niye utansınlar, aksırana tıksırana kadar yesinler elbet bir gün bunların hesabını verirler…

VAKFIKEBİR’İN BAĞIMSIZLIK İNADI…

Trabzon’un 7’nci büyük ilçesi olan Vakfıkebir bence tarihe damgasını vuruyor.

1973’ten günümüze kadar 7 bağımsız belediye başkanı seçmişler.

73 Yerel Seçimlerinde Sabri Bahadır ile başlayan bağımsız belediye başkan seçimleri bu sene 2024’te seçilen Fuat Koçal ile zirveye ulaştırdılar.

Tek parti ile seçim almanın ne kadar zor olduğunu bilenlerdenim ki tüm parti adayları seçimlerde ittifak yapıyor ama Vakfıkebir yıllardır bu seçim tuzağına düşmüyor.

Adayı görüyor ve adaya oy veriyor…

Bence alkışlanması gereken bir durum var, alkışlıyoruz tüm Vakfıkebir seçmenini…

AKP’NİN “NİYE KAYBETTİK” ANKETİ

AKP 31 Mart yerel seçim bozgunundan sonra hemen bir araştırma yaptırıp vatandaşa sormuşlar “AKP’nin yerel seçimlerde oy kaybetmesinin en önemli sebebi sizce nedir?”…

Soruya cevap verenlerin yüzde 51.9’u AKP’nin hayat pahalılığı yüzünden oy kaybettiğini savunurken, yüzde 13.4’ü oy kaybının nedenini emeklilere bağlamış.

Yanlış adaylar: %12.5, Mülteciler sorunu: %4, AKP yönetiminin halktan kopması: %3.8.

İşin ilginç tarafı “Fenerbahçe ile ilgili söylemler: %1.2” ile ankette yerini almış!

Trabzon AKP İl yönetimi Ahmet Metin Genç’in masadan kalkmasını kendilerine yontarken bakın Türkiye genelinde bu duruş nasıl değerlendirilmiş görüyor musunuz?

Ayrıca bu sene emekliler yılı deyip milletle alay ederseniz olacağı bu, mutfak seni götürür…

HER KENTE BİR ÜNİVERSİTE BALONU…

Hükümetimizin “her ile bir üniversite” kampanyası 20 senede sonuç vermiş mantar gibi üniversitelerimiz türemişti.

208 üniversite var Türkiye’de artık!

Ölçümlerini, değişen dünya koşullarına göre sürekli yenileyen THE diye bir değerlendirme kuruluşu var en güvenilir kurumların başında geliyor “2024 THE Üniversite Sıralaması” yayımladı. Bu liste şu an dünyada en kabul gören liste. Listede dünyadaki 1906 üniversite var ve sıra ile puanlamış. Türkiye’den 75 üniversiteyi de kriterlere uygun diye değerlendirmiş.

İlk 500 üniversite içine sadece 3 üniversitemiz (Koç, ODTÜ ve Sabancı) girebilmiş! İlk 1000’de 11 üniversitemiz var, geriye kalan 61 üniversite ilk 1000’e girememiş.

Nüfusu bizim onda birimiz bile olmayan Yunanistan’da toplam 26 üniversite var, bunun 18’i uluslararası sıralamaya ve onlarında 8’i ilk 1000’e girmiş. Yine beğenmediğimiz İsrail’de toplam 10 üniversite var, 3 tanesi ilk 400’de, 7’si ilk 1000’de.

Bırakın ülkedeki göçerttiğiniz diğer sistemleri eğitim kalitesini bile son 10 yılda nerelere düşürdünüz ey bizi yönetenler, farkında mısınız?

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap