SON DAKİKA
SON DAKİKA


Samsun Hırsıyla
5.05.2024
Futbolun tek doğrusu yok. Sadece saha içinden de ibaret değil. Tüm hafta bu maçı gündem yapanlar kazandı. Samsunspor Trabzonspor iki Karadeniz şehrinin derbisi. Daha fazlası yok. Taraftarın bu maça bu kadar anlam yüklemesi, takımların motivasyonunu bozdu. Samsunspor maça iyi başladı ve ard arda golleri buldu. Trabzonspor sahanın en iyisi Bardhi ile umutlansa da Samsunspor hemen cevap verdi. Her ne kadar golü kendi kalelerine de atsalar, sonuçta Samsun skorbordu olarak kayıtlara geçti.

İlk devredeki 3-1’lik skor, maçın görüntüsü az çok belli etti. Abdullah hoca en fazla yenilmemeyi başarabilirdi o da hemen ikinci yarının başında gol bularak. O da gerçekleşmedi. Trabzonspor vasat ve vasat altı oyuncu kalitesiyle daha fazlasını yapamazdı. Gününde olan Bardhi dışında diğerleri tel tel döküldü. Trezequet kendine boş alan bulamadı, Onuachu ileride etkisiz kaldı.

Böyle verimsiz, orta vasat orta saha kurgusuyla daha ne yapabilirdi ki? Bütün bunlara rağmen rakip takımın inanılmaz motive oyununu da not etmek lazım. Her bir oyuncusu en az 2 kişilik oynadı ve Trabzonspor’a karşı bariz üstünlük kurdular.

Böyle maçlarda geride bekleyip ilk golü atmanız lazım. Atamadığınızda ve de 2 farklı geriye düştüğünüzde maçı çevirmeniz zor. Trabzonspor kadro kalitesiyle, Samsunspor’un oyun motivasyonu eşitlenince, hırslı ve çok isteyen taraf kazanmış oldu. 

Aklı kupada bir takımdan daha fazlasını beklemek hayal olur. Bu takım kupada finali görürse ve sonrasında kupayı kaldırırsa sezonluk görevini yerine getirmiş olur. Avcı’nın takım ve biz anlayışlı futbolu yeni sezon için alarm veriyor. Bu takımı toparlamak kolay olmaz. 

Her bölgesi takviye isteyen takımın yeni sezonda yarışması da zor olacak. 
Trabzonspor hak ettiği bir mağlubiyet alırken, ev sahibi takım ilk yarıda skoru yakalayıp maçı kazanmış oldu. 

Samsun ve Trabzon şehirleri arasında dostluk ve güç birliği varken, taraftarlarının bu kadar zıtlaşması doğru değil. Karadeniz’in iki büyük şehri, el ele verirse, futbol üzerinden güzel ve doğru mesajlar verirse kazanan Karadeniz olur. 

Samsunspor az da olsa ligde düşme tehlikesi yaşıyordu. Bu maçla o da ortadan kalktı. Seneye daha iyi bir kadroyla yukarıları zorlamaları gerek. Samsun şehrine yakışan budur. 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap