SON DAKİKA
SON DAKİKA


Efsane başkan
26.04.2024

Trabzon çok büyük Efsane Başkanını, bir değerini kaybetti. Trabzonspor Onursal Başkanımız, Gençlik ve Spor Eski Bakanımız, İşadamı, değerli büyüğümüz Mehmet Ali Yılmaz’ın vefatını üzüntüyle öğrendik.

Trabzon’da, tüm Türkiye’de; Spor, siyaset ve iş dünyasında, sevenleri çok büyük üzüntü yaşadı. Belki de yaşarken değeri tam bilinemedi ama vefatı gerçekten herkesi şaşırttı ve çok üzdü.

Mehmet Ali Yılmaz; Türk sporuna ve siyasetine damga vuran, önemli hizmetlere imza atmış, Trabzon’un; tüm Türkiye’de en çok tanınan simge isimlerinden biridir.

Trabzonspor Başkanı iken; adının verildiği Mehmet Ali Yılmaz tesislerini, kendi cebinden para harcayıp yapmıştır. Türkiye’de ilk defa bir Kulübün kendine ait tesisi olmuştur.

Trabzonspor bayrağını daima zirvede tutmuş ve Trabzonspor’un dört büyükler arasına girmesini herkese kabul ettirmiştir.

Bakanlığı döneminde futbolu siyasetten ayrılmasını sağlamıştır. Siyasette, spor camiasında ve iş dünyasında her zaman bir denge unsuru olmuştur. Vatansever kişiliğiyle, DYP döneminde siyasette yer almış, ülkemize önemli hizmetlerde bulunmuştur.

Ailece kendisini yakınen tanıdığımız; dürüst, mert, cesur, sözüne sadık, insanların sıkıntılarına çare bulmaya çalışan, uzlaştırıcı, dik, kabadayı duruşlu bir abimizdi ve vatan sevgisiyle doluydu.

Medya sektöründe, yıllarca Anadolu medyasının gücünü temsil etmiştir. Bu sektörde Trabzon’da ve Türkiye’de şu anda en güçlü kalemler olan duayen gazetecilerin yetişmesine vesile olmuştur. Bir çok insana ekmek, iş, aş vermiştir, başı sıkışan kapısını çalmıştır.

Mehmet Ali Yılmaz, arkasında unutulmayacak hoş bir sâda bıraktı. Öncelikle; Yılmaz Ailesine, tüm sevenlerine, Tek-Art Medya çalışanlarına, Karadeniz Gazetesi ailesine, Trabzonspor camiasına başsağlığı ve sabır dilerim. Bakanımıza; Allah rahmet eylesin, Mekanı cennet olsun.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap