SON DAKİKA
SON DAKİKA


Gündem ve Futbol
5.02.2024

Trabzon'da hemen hergün farklılık arzeden birçok konu ortaya atılıyor.

Siyasetin bu günlerdeki kendi içindeki heyecanı ilin genelinde hususiyet oluşturduğundan, tüm partilerde Belediye Başkanı aday adayı yarışı ve arayışıda gündemi meşgul etmektedir.

Tüm bunlara özet olan, bazan da hepsinin önüne geçen spor,her daim bu özelliği farklılaştırmaktadır.

Evet, Trabzon'u vücut itibariyle saran ve her platformda kendini gösteren, ülkenin de zamanla gündem ölçüsüne ışık olan, sporun futbol dalı, daima bu güzelliği yaşatmaktadır.

Trabzonspor'un kuruluş tarihi 1967 olarak tescili yapılmış olsa dahi, Trabzon'da futbolun başlangıcı 1860 yılı olmalıdır.

Yüzüncü yılını resmi olarak kutlayan idmanocağı, ardından martıspor,necmiati ve Erdoğduspor, bu büyük camianın işaret fişekleridir.

Diğer taraftan,kavak meydanı (kabak meydan) ,bu yörede bulunan ve yüz yılı geçen Trabzon lisesi, geçmişin izleri ile, aynı ölçüde Trabzon'da futbolun yüz yılı çoktan aştığını belirtmekte fayda var.

Sporun her dalında oluşum dahilinde olan Trabzon'da futbol dahil onbeş civarında spor dalı olduğunu belirtirsek,hepsinin mutlaka önünde ve arkasında futbol,sporun önemli dalı olarak Trabzon'da ölçü içersindedir.

Her daim, hususiyeti ile birlik dahilinde olan bu il, birçok ilkleri de beraberinde getirdiği gibi, ülkenin öz değerlerini de savunmada özel ve özet konumundadır.

Siyaset, sanat, futbol bu ilin olmazsa olmazı olduğu gerçeğini daima idrak dahiline alarak gereken ne ise bu ile yapılmalı,

Trabzon bunları daima hakediyordur.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap