SON DAKİKA
SON DAKİKA


Boş insanlar
20.07.2023

Çağımızın insanı yaşadığı boşluğa ve zamansızlığa çare arıyor gibi görünse de çoğunlukla anlık mutlulukların ve imajının peşinde…

Sahip olduğu “sağlık ve zaman” gibi iki nimetin farkında bile değil.  

Sağlığın bittiği yerde zamanın da bittiğini, zamanının bittiği yerde sağlığın da bir işe yaramayacağını bilmezden geliyor.

Gerçek sessizliğin zamanları bittiğinde yaşanacağının kimse idrakinde değil..

Boş ve içerikten yoksun sohbetlerle sessizliği ve zamanı öldürmeye, böylelikle yaşadığını hissetmeye çalışıyor insan.  Dedikodular, olmasını hayal ettikleri içi boş söylemlerle…

Malum çağımızın en büyük hayal kırklığı: boş insan.

Boş bir kafa şeytanın çalışma odasıdır.”demiş Platon

Silahı şeytan doldurur mu onu bilemem ama boş insanı şeytanın doldurduğu kesin.

Sürekli başkalarının ne yaptığı ile ilgilenenler, kendi eksiklerinin farkında olmayanlar…

İhsan Fazlıoğlu’nun dediği gibi;  “Neye açsanız onun tokluğu için çalışırsınız, bu böyledir. Derdi olan insan işiyle; boş insan kişiyle uğraşır.”

Boş insanlar başkalarıyla çok fazla ilgilendikleri için olacak gelişmeye vakitleri yoktur. Düşünce tembeli ve ehli keyiftirler.

Her şeyi hazırdan elde etmeye çalışırlar. Araştırma alışkanlıkları olmadığı için fikirleri bile kulaktan dolmadır.

Bu tür insanlardan bol bol masal dinlersiniz, öğreneceğiniz bir şey yoktur. Zamanınızı çalarlar, fikirlerinizi çalarlar sonra da size, olumsuzluğu ve umutsuzluğu aşılarlar.

Boş muhabbetten, yalandan, dolandan, kırk kez aynı şeyleri dinlemekten yani boş insanlardan uzaklaşmadıkça aynı boşlukta kaybolmanız kaçınılmazdır.  Hele de sanal dünyada süregelen “bugün var yarın yok! İlişkilerin kullanıldığı” herkesin kendini farklı göstermeye çalıştığı bir ortamda…

Dolayısıyla sanal sistem sizi arkadaş seçme, boş insanları görebilme noktasında da özgür bırakmıyor.

İnsanlar artık okuma, doğru bilgilenme ve derinleşme derdinde değil, nasıl göründüğünün, hangi algılarla dikkat çekeceğinin derdinde.

Bir kuşun uçması gibidir insan olmak. Kendisine verilen yetenekleri kullanmayı boş verdiği her durumda, kanatlarını kapatan kuş misali, hızla irtifa kaybeder.” der insan için Sinan Canan

İnsanların ve toplumların geleceklerini, bugün için verdikleri mücadele ve yaşama yükledikleri anlam belirler. Seçimleri toprak gibidir oraya ne ekerlerse onu biçerler. Olmasını istediklerimiz için mücadele etmek yerine, zamanı akışına ve başkalarının eline bırakmak, bizi bizden çıkarır, olsa olsa boşluğa yuvarlar.

Kendinize yapacağınız en faydalı iş boş beleş insanları hayatınızdan çıkarmak.

Şimdi etrafınıza bakın ve yakınınıza kadar sokulmuş boş insanları not edin. Onlar için harcadığınız zamanın muhasebesini yapın. Kayıplarınızı daha iyi göreceksiniz.

Boş zaman yoktur, zamanın içini boşaltan boş insanlar vardır.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap