SON DAKİKA



Haber > Dünya > 300 bin kişilik ordu kuruluyor: Hedefte hangi ülke var

300 bin kişilik ordu kuruluyor: Hedefte hangi ülke var

27 Haziran 2022 Pazartesi - 16:20




NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, NATO’nun “yüksek hazırlıklı güç” olarak bilinen Mukabele Kuvveti’nin mevcudunu, 40 bin askerden 300 bin askere çıkartmayı planladıklarını söyledi. Stoltenberg, 300 bin kişilik gücün hedefini ise açıkça belirtti: Rusya.





NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Madrid’de yapılacak NATO Liderleri Zirvesi öncesinde konuştu.

Stoltenberg, kendisinin de katılımı ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsveç ve Finlandiya liderleri arasında dörtlü zirve yapılacağını söyledi ancak “bu iki ülkenin üyelik başvuruları konusunda bir söz veremeyeceğini” belirtti.

Jens Stoltenberg, daha sonra Madrid’deki zirvede, NATO’nun 10 yıllık eylem planının belirleneceğini ve NATO için en büyük tehdit olarak Rusya’nın belirleneceğini açıkladı.

Stoltenberg, bu açıklamanın ardından, NATO’nun Doğu Avrupa’ya konuşlandırdığı Mukabele Gücü’nün mevcudunu 40 binden 300 bine çıkartmayı hedeflediklerini duyurdu.

“Yüksek hazırlıklı güç” olarak bilinen NATO kuvvetinin bel kemiğini Amerikan hava indirme tugayları oluşturuyor. Kara, hava ve deniz güçlerinin birleşiminden oluşan kuvvet, NATO’nun “muharebeye her daim hazır gücü” olarak biliniyor.


40 bin kişilik kuvvetin 300 bine çıkarılması, yüzde 750’lik bir artış anlamına geliyor.

NATO Mukabele Gücü, bu sene Rusya - Ukrayna Savaşı'nın başlamasının ardından tarihte ilk kez görevlendirildi ve Doğu Avrupa'ya yerleştirildi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap