SON DAKİKA



Haber > Dünya > ABD Avrupa'yı Rusya'nın tekelinden kurtaracak alternatifler arıyor

ABD Avrupa'yı Rusya'nın tekelinden kurtaracak alternatifler arıyor

26 Ocak 2022 Çarşamba - 10:39




ABD , Avrupa ülkelerini Rusya ile yaşadıkları her gerilimde enerji bağımlılıklarının koz olarak kullanılmasından kurtarmak için alternatif arayışında.





Amerika Birleşik Devletleri, Ukrayna krizinin tırmanması durumunda Avrupalı müttefiklerinin enerji krizi yaşamaması için girişimlere başladı. Bloomberg'e göre , Amerikalı yetkililerin Katar'la doğal gaz tedariki için görüşmeler yaptığını ve Joe Biden'ın Katar emiri Tamim bin Hamad Al Tani'yi Washington'a davet etmeyi planladığını yazdı.

Financial Times'a konuşan ABD'li yetkililer, Katar yönetimiyle uzun vadeli bir tedarik anlaşması arayışında olduklarını söyledi. Buna göre, ABD, Katar yönetiminin sıvılaştırılmış doğal gaz üretimini arttırma yönündeki planlanlarına bel bağlamış durumda.

RUSYA TEK BAŞINA YÜZDE 40'I KARŞILIYOR

Katar'dan getirilebilecek sıvılaştırılmış doğal gazın Gazrpom'dan alınan gaza alternatif teşkil edecek miktarlara ulaşıp ulaşamayacağı ise belirsiz . Halihazırda Avrupa'nın gaz ihtiyacının yüzde 40'ını tek başına Rusya karşılamakta.

Uzmanlara göre, ABD yönetimi uzun vadede Avrupa için alternatif doğal gaz tedarik kaynakları bulsa bile bu gazın maliyeti Rus gazına kıyasla çok daha yüksek olacak.


BAŞKA  ALTERNATİFLER DE MASADA

ABD yönetimi, Ukrayna işgali durumunda uygulanacak yaptırımlara karşılık Rusya'nın doğal gazı kesmesi halinde Avrupa'nın ihtiyacının karşılanabilmesi için Asya, Orta Doğu ve Kuzey Afrika'daki doğal gaz üreticileri ile görüşmeye devam ediyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap