SON DAKİKA



Haber > Dünya > ABD istihbaratı duyurdu: İşte Putin'in yeni planı

ABD istihbaratı duyurdu: İşte Putin'in yeni planı

03 Mayıs 2022 Salı - 11:57




Rusya-Ukrayna savaşı 69. güne girerken ABD istihbaratı, Rusya’nın Ukrayna’nın daha fazla bölgesini ilhak edeceğini öne sürdü.





Batı'nın yaptırımlarına aldırış etmeyen Rusya'nın Ukrayna'da yeni bölgeleri ilhak etmeye hazırlandığı iddia edildi.

Washington Post gazetesi, ABD istihbaratına göre Moskova'nın birkaç gün içinde, kısmen ayrılıkçı güçlerin kontrolünde olan doğudaki Donetsk ve Lugansk ile işgalin başında ele geçirdiği güneydeki Herson kentini ilhak edeceğini yazdı.

ABD'nin Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Örgütü Büyükelçisi Michael Carpenter, istihbarat verilerinin Rusya'nın üç bölgeyi ilhak etmeye hazırlandığını ortaya koyduğunu söyledi.

Carpenter, bu ay ortasında bu üç bölgenin Ukrayna'dan ayrılıp Rusya'ya bağlanması için referandumlar düzenleneceğini ifade etti.

ABD'li yetkili, Rusya'nın bu planının başarılı olamayabileceğini kaydetti.


KIRIM’IN İLHAKI BÜYÜK TEPKİ ÇEKMİŞTİ

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenkiy de daha önce Rusya’nın ülkenin doğusunda referandum hazırlığında olduğunu söylemişti.

Geçen ay başında başkent Kiev çevresinden çekilerek güçlerini Ukrayna'nın doğusundaki Donbas'a yığan Rusya, burada büyük bir taarruz başlatmıştı.

Bölgede çatışmalar giderek şiddetlenirken Rusya geçen ay stratejik Mariupol kentinde kontrolü ele geçirdiğini duyurmuştu.

Rusya'nın 2014'te Ukrayna'ya bağlı Kırım'ı ilhak etmesi uluslararası kamuoyunda büyük tepkilere yol açmıştı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 24 Şubat'ta başlayan işgalden hemen önce Luhansk ve Donetsk halk cumhuriyetlerinin Ukrayna'dan tek taraflı bağımsızlık kararını tanımıştı.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap