SON DAKİKA



Haber > Dünya > ABD Savunma Bakanı'ndan kilise ziyaretine ilişkin flaş açıklama!

ABD Savunma Bakanı'ndan kilise ziyaretine ilişkin flaş açıklama!

03 Haziran 2020 Çarşamba - 17:39




Geçtiğimiz günlerde ABD Başkanı Donald Trump'ın George Floyd'un ölümüne ilişkin protestolar sürerken, elinde tuttuğu İncil ile St. Johns Kilisesi'ne yürüyerek burada konuşması sert bir şekilde eleştirilmişti. ABD medyasında yer alan haberlerde ise, Trump'ın yürüyüşüne eşlik eden ABD Savunma Bakanı Esper'in "Nereye gittiğini bilmediği" iddia edildi.





ABD Başkanı Donald Trump geçtiğimiz günlerde Beyaz Saray önündeki George Floyd'un ölümüne ilişkin protestolar sürerken, elinde tuttuğu İncil ile St. Johns Kilisesi'ne yürüyerek burada bir konuşma gerçekleştirmişti.

ABD medyasında yer alan haberlerde, Trump'ın bu yürüyüşüne katılan ABD Savunma Bakanı Mark Esper'in nereye gittiğini bilmediği öne sürüldü.

Pentagon yetkililerinin verdikleri bilgiye göre, ABD Savunma Bakanı Mark Esper'in Başkan Trump ile birlikte St. Johns Kilisesi'ne gittiklerinin farkında olmadığını ifade etti.

Pentagon yetkilisi verdiği demeçte, "Pentagon'un en üst düzey ismi, Trump'ın protestoların devam ettiği eyaletlere ABD ordusunun birimlerini konuşlandırma kararıyla ilgili toplantıya katılmak için Beyaz Saray'da bulunduklarını" belirtti.

Yetkili, "Esper parkın kolluk kuvvetleri tarafından temizlendiğinin farkına varmadı. Beyaz Saray topraklarında Başkan Trump ile birlikte yürüyorlardı ve Lafayette Parkı'na protestolara karşı alınan önlemleri gözlemek için gittiklerini düşünüyorlardı" dedi.


Öte yandan, Pentagon'dan bir isim ABD Savunma Bakanı'nın bu yürüyüşe katılmasının doğru olmadığını, Esper'in muhalefet etmesi gerektiği dile getirmişti.

NE OLMUŞTU?

ABD Başkanı Donald Trump'ın, Beyaz Saray'dan, düzenlenen protestolar sırasında kundaklanmaya çalışılan St. Johns Kilisesi'ne gitmek için yürüyeceği yoldaki göstericilerin polisin sert müdahalesi ile dağıtılması, Amerikan kamuoyunda tepkilere neden olmuştu.

ABD'de, siyahi George Floyd'un öldürülmesinin ardından düzenlenen protestolar şiddet eylemine dönüştü.

Başkan Trump, Beyaz Saray'da yaptığı konuşmanın ardından, elindeki İncil ve kabinesinden bazı üyelerle yürüyerek, Washington DC'de bir grup protestocu tarafından kundaklanmaya çalışılan Beyaz Saray yakınlarındaki yaklaşık 200 yıllık tarihe sahip St. Johns Kilisesi'ne gitmişti.


"BİZ DÜNYADAKİ EN HARİKA ÜLKEYİZ"

Kilisenin içine girmeyen ve önünde elindeki İncil'i havaya kaldırarak konuşan Trump, "Biz dünyadaki en harika ülkeyiz ve bu ülkeyi her zaman güvende tutacağız." demişti.

Trump, Kilisenin önünde yanında bulunan kişilerle basına poz verdikten sonra tekrar geniş güvenlik önlemleri altında Beyaz Saray'a yürüyerek dönmüştü.

Trump'a ziyaretinde, Adalet Bakanı William Barr, Savunma Bakanı Mark Esper, Ulusal Güvenlik Danışmanı Robert O'Brien, Özel Kalem Müdürü Mark Meadows ve Beyaz Saray Sözcüsü Kayleigh McEnany eşlik etmişti.

 


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap