SON DAKİKA



Haber > Dünya > ABD'de yüz yüze eğitim karmaşası

ABD'de yüz yüze eğitim karmaşası

04 Ocak 2022 Salı - 15:45




COVID-19’un yeni varyantı Omicron nedeniyle günlük vaka sayılarının 1 milyona dayandığı ABD’de binlerce orta öğretim kurumu Pazartesi günü ders başı yapamadı. Okullar salgın nedeniyle açılış tarihlerini erteliyor ya da online eğitimle yeni döneme başlıyor.





Mayo Clinic verilerine göre de ülke genelinde yapılan COVID-19 testlerinin pozitif sonuçlanma oranı yüzde 18 artmış durumda.

New Jersey’de çok sayıda okul, yeni döneme online eğitim yöntemiyle başladı. New Jersey gibi diğer eyaletlerin Detroit, Milwaukee ve Cleveland gibi şehirlerinde de yüksek vaka sayıları nedeniyle okulların açılışı ya ertelendi ya da online eğitime geçildi.

Ülke genelinde bu hafta eğitime başlaması gereken 2 bin 750’den fazla okulun salgın kaynaklı olarak kapalı kaldığı belirtiliyor. Birçok aile de salgın endişesiyle okulların kapalı kalmasına destek verdiğini dile getiriyor.

Aralarında başkent Washington’un da bulunduğu bazı şehirlerde de yetkililer, okula başlayacak öğrencilerden negatif COVID-19 testi sonuçlarını paylaşmalarını istedi.

Başkent’te Çarşamba gününe kadar 51 bin öğrenci ve öğretmenin, negatif test sonuçlarını ilgili sisteme yüklemeleri gerekiyor. Benzer bir uygulamaya California eyaleti de ana okulları için hazırlanıyor.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap