SON DAKİKA



Haber > Dünya > ABD'yi hortum vurdu! Bir gecede 5 eyalet yerle bir oldu

ABD'yi hortum vurdu! Bir gecede 5 eyalet yerle bir oldu

12 Aralık 2021 Pazar - 12:38




ABD'de Ulusal Hava Durumu Servisi'nin günlerdir uyarılarda bulunduğu kasırga 5 eyaleti yıktı geçti. Kentucky başta olmak üzere Arkansas, Tennessee ve Missouri gibi çok sayıda eyalet felaketi yaşadı.





ABD tarihinin en büyük doğal afetiyle boğuşuyor.

Gelen son bilgilere göre kasırga felaketinde 80 kişi hayatını kaybetti, onlarca kişi ise kayboldu. Kentucky Valisi Beshear yaşanan olayı "Eyalet tarihinin en ölümcül kasırgası" olarak nitelendirdi.

ABD Başkanı Joe Biden de yaptığı açıklamada "Hayal edilemez bir trajedi" ifadelerini kullanırken, Federal Acil Afet Bildirgesi'ni imzaladığını duyurdu.

Kentucky Valisi Andy Beshear, ise 'eyalet tarihinin en ölümcül kasırgası' olarak nitelendirdiği felakette ölü sayısının 100'ü geçebileceğini açıkladı.

MERKEZ ÜSSÜ KENTUCKY


Günlerdir kırmızı alarmın verildiği bölgelerden şoke eden görüntüler geliyor. Yıkımın merkez üssü olan Kentucky eyaletinin batı kesiminde yaklaşık on bin kişinin yaşadığı Mayfield kasabasıydı.

 EVLER VE BİNALAR PARAMPARÇA OLDU

Felaketin en yoğun hissedildiği bölgede evler ve binalar paramparça oldu, bütün bloklar dümdüz edildi, geriye eğilmiş metaller, parçalanmış ağaç dalları ve sokaklara dağılmış tuğlalar kaldı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap