SON DAKİKA



Haber > Dünya > Ahmedinejad'tan İran seçimlerine eleştiri! Halkın iradesi yok sayıldı

Ahmedinejad'tan İran seçimlerine eleştiri! Halkın iradesi yok sayıldı

18 Haziran 2021 Cuma - 15:49




Eski İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, İran'da yapılan cumhurbaşkanlığı seçimlerini değerlendirdi. Ahmedinejad, Halkın iradesi yok sayılıyor" dedi.





İran’da halk yeni cumhurbaşkanını belirlemek üzere sandık başına gitti. Ülke genelinde 59 milyon 310 bin 307 seçmenin katılması beklendiği seçimde 4 aday kıyasıya yarışırken, adaylığı veto edilen eski İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad, yapılan seçimleri eleştirdi.

"KONSEY HALKIN İRADESİNİ YOK SAYDI"

Anayasayı Koruyucular Konseyinin veto ettiği Ahmedinejad, konseyin bazı isimleri gerekçe sunmadan aday olmasına engel olduğunu kaydetti. Ahmedinejad, "Ben, seçimlerin bu şekilde yapılmasını ve halkın iradesinin yok sayılmasını ülkeye, devrime ve düzene zararlı kabul ediyorum." dedi.

"BU GÜNAHA ORTAK OLAMAM"

Sosyal medyada kendisinin bazı adaylara destek verdiğine dair sahte fotoğraflar ve iddialar yayıldığına dikkati çeken Ahmedinejad, "Ben kendi adıma bu günaha ortak olmaya hazır değilim. Daha önce de katılımıma izin verilmediği takdirde kimseyi desteklemeyeceğimi söylemiştim. Bu, benim kişisel hakkımdır." diye konuştu.


Ahmedinejad, "Bu büyük hataya karşı şu anda yapabileceğim şey, seçimlere katılmadığımı ve kimseyi desteklemek gibi bir planımın olmadığını söylemektir." ifadelerini kullandı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap