SON DAKİKA



Haber > Dünya > Aliyev: Türkiye’nin yanımızda olmasından gurur duyuyoruz

Aliyev: Türkiye’nin yanımızda olmasından gurur duyuyoruz

25 Ekim 2020 Pazar - 16:05




Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Fox News’a verdiği röportajda, ABD’li muhabirin Türkiye’yi suçlar nitelikteki sözlerine verdiği sert cevaplarla gündeme oturdu.





Azerbaycan, işgalci Ermenistan kuvvetlerine karşı verdiği mücadeleyi başarıyla sürdürüyor.

Kardeş ülke Türkiye’nin yardımıyla, Ermenistan güçlerinin sivil bölgelerde, ateşkes kuralına rağmen yaptığı alçakça saldırılara başarıyla direnen ve birçok bölgeyi işgalden kurtaran Azerbaycan’a yönelik destek artarken, Ermenistan gittikçe güç kaybediyor.

AZERBAYCAN HAKLI MÜCADELESİNDE GÜÇ KAZANIYOR

Dünya genelinde Azerbaycan’ın haklı mücadelesine olan destek giderek artarken, dünya medyası da mikrofonları Azerbaycan’ın sesini duyurmak için uzatmaya başladı.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, ABD’li Fox News’la gerçekleştirdiği, gündeme dair önemli konulara açıklık getirdi.


Azerbaycan’ın haklı mücadelesini bir kez daha dünyaya duyuran Aliyev, muhabirin kışkırtıcı sorularına verdiği cevaplarla gündeme oturdu.

"TÜRKİYE GİBİ BİR DOSTUMUZ OLDUĞU İÇİN ÇOK MUTLUYUZ"

Fox News muhabirinin yaratmaya çalıştığı Türkiye karşıtı tavırlara geçit vermeyen Aliyev, ABD’li kanala ders niteliğinde açıklamalarda bulundu.

Aliyev, Türkiye’nin Dağlık Karabağ bölgesinde problem yarattığını söyleyen Fox News muhabirinin iddialarını kesin bir dille reddederek,  “Türkiye bize politik destek sağlıyor, onlar bizim dostumuz ve müttefikimiz ve biz de bu kadar harika bir dostumuz olduğu için oldukça gururlu ve mutluyuz. “ ifadelerini kullandı.

Aliyev: Türkiye’nin yanımızda olmasından gurur duyuyoruz #1


"TÜRKİYE GÜÇLÜ VARLIĞIYLA HERKESE MESAJ VERİYOR"

Türkiye’nin uluslarası arenada önemli bir politik güç olduğunu yineleyen Aliyev, muhabirin “Türkiye sizi savaşa zorluyor” sözlerini ise “Hayır, asla. Türkiye bize politik destek veriyor ve bu her şeyden önemli. Çünkü Türkiye ‘Biz Azerbaycan’ın yanındayız’ dediğinde bu herkese açık bir mesaj olarak ulaşıyor.” şeklinde yanıtladı.

Aliyev: Türkiye’nin yanımızda olmasından gurur duyuyoruz #2

MUHABİRİN PROVOKASYON ÇABALARI BOŞA ÇIKTI

Aliyev’in, ABD’li muhabirin tüm provokatif sözlerine karşı tokat niteliğinde verdiği cevaplar, iki kardeş ülkenin arasındaki bozulmaz bağı bir kez daha dünyaya göstermiş oldu.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap