A+ A-
Yorum
10

Avrupa savunma hattını güçlendiriyor! Fransa ve Almanya'dan ortak adım

Yayın Tarihi: 29.05.2024 - 12:05 | Güncelleme Tarihi: 29.05.2024 - 12:00
Fransa ve Almanya, değişen jeopolitik ortamda Avrupa'nın savunma kapasitesini güçlendirmek için ortak bir adım attı. Berlin'de Meseberg Şatosu'nda düzenlenen Fransız-Alman Ortak Savunma ve Güvenlik Konseyi Toplantısı'nda iki ülke liderleri, Avrupa'nın savunma sanayisini ve teknolojisini geliştirme sözü verdi.

Fransa ve Almanya, değişen jeopolitik ortamda Avrupa'nın savunma kapasitesini güçlendirme konusunda ortak bir hedef belirlediklerini açıkladı. Berlin'de bir araya gelen iki ülkenin liderleri, Avrupa'nın güvenlik sorunlarına yanıt verebilecek ve uluslararası düzeni koruyabilecek bir güce sahip olması gerektiğini vurguladı.

"SAVUNMA KAPASİTESİNİ GÜÇLENDİRMEK İSTİYORUZ."

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Almanya Şansölyesi Olaf Scholz, Meseberg Şatosu'nda düzenlenen Fransız-Alman Ortak Savunma ve Güvenlik Konseyi Toplantısı'nda bir araya geldi. Toplantının ardından yayımlanan sonuç bildirgesinde, "İki ülke olarak değişen güvenlik durumu karşısında Avrupa'nın savunma kapasitesini güçlendirmek istiyoruz." ifadeleri kullanıldı.

Öte yandan bildirgede, Avrupa Birliği'nin güvenlik sorunlarına yanıt verebilecek ve uluslararası düzeni koruyabilecek bir jeopolitik aktör ve güvenlik garantörü haline gelmesi gerektiği belirtildi. Bu kapsamda, Avrupa'nın savunma teknolojisi ve sanayi tabanının da güçlendirilmesi vurgulandı.

SAVUNMA ÜRETİMİ BÜYÜYECEK

Paris ve Berlin yönetimleri, Avrupa'da daha iyi ve daha hızlı savunma üretiminin önemini vurguladı. Sonuç bildirgesinde, "Avrupa savunma teknolojisi ve sanayi tabanını güçlendirerek, genel savunma hazırlığımızı artıracağız. Artan tehditler ve güvenlik zorlukları karşısında ihtiyaçlarımızı ve gereksinimlerimizi karşılayan kabiliyetler sağlayacağız." ifadelerine yer verildi. Daha güçlü ve yetenekli bir Avrupa savunmasının küresel ve transatlantik güvenliğe olumlu katkıda bulunacağı da vurgulandı.

Fransa ve Almanya, uzun menzilli savunma silahları alanında diğer ortaklarıyla uzun vadeli, kapsamlı ve kapsayıcı işbirliğine girme niyetlerini bir kez daha teyit etti.

Muhabir/Editör:İsmail Düzgün
Etiketler