SON DAKİKA



Haber > Dünya > Barent Denizi'nde gergin anlar! Rusya ABD ve Norveç uçaklarını önledi!

Barent Denizi'nde gergin anlar! Rusya ABD ve Norveç uçaklarını önledi!

19 Nisan 2021 Pazartesi - 17:39




Rusya Savunma Bakanlığı, Rus MiG-31 avcı uçağının Barent Denizi üzerinde ABD ve Norveç'e ait devriye uçaklarına önleme yaptığını açıkladı.





Bakanlığa bağlı Ulusal Savunma İdare Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre Barent Denizi üzerinde seyreden  ABD Donanması'nın P-8A Poseidon uçağı ile Norveç Hava Kuvvetleri'nin P-3C Orion uçaklarına Rusya Kuzey Filosu'na ait MiG-31 uçağıyla önleme yapıldı.

RUSYA ABD VE NORVEÇ UÇAKLARINA ÖNLEME YAPTI

Rus hava sahası kontrol araçlarının Barent Denizi üzerindeki hava sahasında Rusya sınırlarına yaklaşan iki hava aracını tespit etmesi üzerine Kuzey Filosu'na ait MiG-31 savaş uçağının havalandırıldığını kaydeden merkez, "Rus uçağının mürettebatı, hava araçlarının ABD Donanması'nın P-8A Poseidon uçağı ile Norveç Hava Kuvvetleri'nin P-3C Orion uçağı olduğunu belirledi ve onlara Barent Denizi üzerindeki hava sahasında eşlik etti" ifadelerini kullandı.

Rus haber ajansı Sputnik'de yer alan habere göre ABD ve Norveç uçaklarının yönlerini değiştirmelerinin ardından Rus mürettebatın sorunsuz bir şekilde üsse döndüğü belirtildi. Merkez, Rus avcı uçağının önleme uçuşunu uluslararası hukuka uygun bir şekilde yaptığını ve Rusya'nın sınırlarının ihlal edilmesine izin verilmediğini de vurguladı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap