SON DAKİKA



Haber > Dünya > BM, 2024 Sürdürülebilir Kalkınma Raporu'nu açıklandı

BM, 2024 Sürdürülebilir Kalkınma Raporu'nu açıklandı

28 Haziran 2024 Cuma - 22:55




Boğaziçi Üniversitesinin bileşeni olduğu Birleşmiş Milletler (BM) Sürdürülebilir Kalkınma Çözümleri Ağı (UNSDSN) 2024 Sürdürülebilir Kalkınma Raporu'nu açıkladı.





Son Dakika Haberler Canlı TV CANLI Arama Çevre AA 28.06.2024 22:12 BM, 2024 Sürdürülebilir Kalkınma Raporu'nu açıklandı Boğaziçi Üniversitesinin bileşeni olduğu Birleşmiş Milletler (BM) Sürdürülebilir Kalkınma Çözümleri Ağı (UNSDSN) 2024 Sürdürülebilir Kalkınma Raporu'nu açıkladı.

BM, 2024 Sürdürülebilir Kalkınma Raporu'nu açıklandı Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, 2015'te Birleşmiş Milletlere üye devletler tarafından "Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları"nın kabul edilmesinden bu yana kaydedilen ilerlemeyi gözden geçirmek üzere her yıl hazırlanan Sürdürülebilir Kalkınma Raporu'nda, bu yıl küresel işbirliğinin ve finansmanın güçlendirilmesi gerekliliğine vurgu yapıldı.

2015'te ilan edilen 17 Sürdürülebilir Kalkınma Amacının 2030'a kadar gerçekleştirilemeyeceği ifade edilen raporda, belirlenen hedeflerin sadece yüzde 16'sında ilerleme kaydedildiği, hedeflerin yüzde 84'lük kısmında ise ilerlemenin sınırlı veya tersine dönmüş durumda olduğu vurgulandı. İskandinav ülkeleri liderliğini sürdürdü Rapora göre, Sürdürülebilir Kalkınma Hedef Endeksi'nde İskandinav ülkeleri geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da liderliğini sürdürdü.




Sürdürülebilir Kalkınma Endeksi'nde Finlandiya birinci sırada yer alırken onu sırasıyla İsveç, Danimarka, Almanya ve Fransa takip etti. BRICS ülkeleri (Brezilya, Rusya Federasyonu, Hindistan, Çin ve Güney Afrika) ile BRICS+ ülkelerinin (Mısır, Etiyopya, İran, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri) 2015'ten bu yana dünya ortalamasından daha hızlı ilerleme kaydettikleri, yoksul ve kırılgan ülkelerin ise Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarına ulaşmada oldukça geri kaldıkları görüldü. Türkiye ise 70,5 puan alarak 167 ülkenin yer aldığı endekste 72'nci oldu.

AA
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0
BM

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap