SON DAKİKA



Haber > Dünya > Bombalı saldırı en az 15 ölü

Bombalı saldırı en az 15 ölü

13 Ekim 2016 Perşembe - 12:32




Rus ve rejim uçaklarının bombardımana tuttuğu kentin doğusundaki en büyük çarşı vuruldu, bazı binalar tamamen yıkıldı. Altyapının neredeyse tamamen çö





Suriye'de Rusya ve Şam rejimi tarafından kuşatılan Halep kenti, bugün yine hava saldırılarına hedef oldu.

Kentin doğusundaki muhalifler ve aktivistler, bölgedeki en büyük çarşıyı vuran bombardımanda en az 15 kişinin yaşamını yitirdiğini bildiriyor. Son iki günde yaşamını yitirenlerin sayısı 145'e çıktı.Savaş uçakları tarafından bugün yapılan saldırı, Bustan el-Kasr ve Sahur semtlerini hedef aldı ve en az 25 kişi de yaralandı.12 Eylül'de ilan edilen bir haftalık geçici ateşkesin sona ermesiyle çatışmaların yeniden başladığı bölgede, yaklaşık üç haftalık süreçte en az 358 sivil hava saldırılarında can verdi.

İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, bazı binaların tamamen yıkıldığı son saldırıyla birlikte Rus ve rejim uçaklarının 20'den fazla kez Halep'i bombaladığını duyurdu.

Sivil savunma yetkilisi Necip Ensari ise, "Bazı binalar tamamen yıkıldı, çok sayıda binada hasar meydana geldi. Sivil savunma ekipleri Bustan el-Kasr'da yıkılan bir binanın enkazında kalanlara ulaşmaya çalışıyor" dedi.

Kuşatmanın bir buçuk ayı doldurduğu Halep'te, altyapı neredeyse tamamen çökmüş durumda. Bombardımana tutulan bölgede yaklaşık 300 bin sivilin bulunduğu tahmin ediliyor.


Rus uçaklarının attığı 'sığınak avcısı' bombalar, su şebekelerini patlatınca birçok semt susuz kaldı. Gece uçak saldırısı korkusu nedeniyle halk, araba farlarını bile açamıyor.Firdevs semtinde hayata tutunmaya çalışan İsmail Muhammed, "Süt bulunamıyor. Ekmek yok. Pirinç, şeker, mazot ve benzin bulmak imkansız" diyor. Gıda ve temel ihtiyaç maddelerine güçlükle ulaşılan kentte, ekmek, şeker gibi ürünler fahiş fiyatlarla satılıyor.22 Temmuz 2012'den beri ağır saldırı altındaki Halep'ten şu ana kadar 1 milyon 500 bin kişi daha güvenli gördükleri bölgelere kaçtı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap