SON DAKİKA



Haber > Dünya > Cevad Zarif: Washington Cumhurbaşkanı’nın helikopterinin düşmesinin sorumlusudur

Cevad Zarif: Washington Cumhurbaşkanı’nın helikopterinin düşmesinin sorumlusudur

21 Mayıs 2024 Salı - 17:11




İçinde İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve Dışişleri bakanı Hüseyin Emirabdullahiyan’ın da olduğu helikopterin düşmesi sonucu başta Reisi olmak üzere beraberindekiler vefat etmişti. Yaşanan kazanın suikast niteliği taşıyıp taşımadığı sorgulanırken eski Dışişleri Bakanı Cevat Zarif’ten bir açıklama geldi.





Eski İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif İran Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada, İran cumhurbaşkanının helikopterinin düşmesinden Amerika Birleşik Devletleri'nin sorumlu olduğunu söyledi. Zarif, ABD’nin İran'da havacılık sektörüne yaptırımlar uyguladığını dolayısıyla uçak modernizasyon parçalarının getirilmesinin engellendiğini ifade etti.

ABD'nin İran'a yaptırım uygulayarak uçak, yedek parça ve uçak bakımı parçalarının ithalatını engellediği biliniyor. Bunların arasında Reisi'nin içinde bulunduğu Amerikan yapımı Bell-212 helikopteri de bulunuyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap