SON DAKİKA



Haber > Dünya > Çin'den ABD’ye uyarı: ''Pandora’nın Kutusu'nu açmayın!''

Çin'den ABD’ye uyarı: ''Pandora’nın Kutusu'nu açmayın!''

18 Haziran 2019 Salı - 13:40




İran’a yönelik tehditkar tutumu için nedeniyle ABD’yi eleştiren Çin, “Ortadoğu’da Pandora’nın Kutusu’nu açma” uyarısında bulundu.





Çin Hükümeti, ABD’nin İran’a yönelik tehditkar ve saldırgan tutumuna yönelik bir açıklamada bulunarak uyardı.

Hükümetten yapılan açıklamada, ABD’nin “Ortadoğu'da bir “Pandora Kutusunu” açmaması gerektiği konusunda uyarıda bulunuldu.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Japonya Ekonomi, Ticaret ve Sanayi Bakanı Hiroşige Seko, geçen hafta Perşembe günü Japonya'ya yük taşıyan iki petrol tankerinin Hürmüz Boğazı yakınlarında saldırıya uğradığını açıklamıştı.

Konuya ilişkin, ABD Merkez Kuvvetleri Komutanlığı (CENTCOM) Sözcüsü Yarbay Earl Brown, yardım çağrısında bulunan gemilerin "M/V Front Altair" ve "M/V Kokuka Courageous" isimlerini taşıdığını duyurmuştu.


Saldırıda vurulan Kokuka Courageous gemisindeki 21 mürettebatın Amerikan Bainbridge muhribine alındığını belirten Brown, ABD Hava Kuvvetlerine bağlı P-8 tipi keşif uçağının da bölgede keşif yaptığını belirtmişti.

'İRAN GEMİLERİ GÖRÜLDÜ' İDDİASI

Seyir halindeyken saldırıya uğrayan Japon petrol tankerinin mürettebatının havada uçuşan cisimler gördüğü ve yakınlarda İran donanmasına ait gemi tespit ettiği öne sürülmüştü.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap