SON DAKİKA



Haber > Dünya > Danimarka izin verdi, Paludan bir kez daha Kur'an yaktı!

Danimarka izin verdi, Paludan bir kez daha Kur'an yaktı!

27 Ocak 2023 Cuma - 17:12




İslam düşmanı Rasmus Paludan, skandal üstüne skandal eylemlerde bulunmaya devam ediyor. İsveç'te Kur'an-ı Kerim yakmasının ardından verdiği bir röportajda 'Korkuyorum' demişti. Pişman mısın sorusunaysa küstah yanıtlar veren Paludan Türkiye'yi ve Başkan Erdoğan'ı hedef almıştı. Paludan Danimarka'da alçak eylemini sürdürdü. 20 polis eşliğinde kurşun geçirmez kask ve yelek giyerek Kur'an-ı Kerim yaktı.





İsveç'te Kur'an-ı Kerim yakmasına izin verilen hatta bunun için polis koruması alan İslam düşmanı Rasmus Paludan yine aynı şeyi yaptı. Rasmus Paludan bu kez Danimarka'da, 20 Danimarka polisinin koruması altında Kur'an-ı Kerim yaktı.

İsveç'te Kur'an-ı Kerim yakması büyük tepkilere yol açan Rasmus Paludan durmuyor. Bugün üç farklı lokasyonda Kur'an-ı Kerim yakacağını söyleyen Paludan'a Danimarka makamlarının izin vermesinin ardından Türkiye harekete geçmiş, Danimarka'nın Ankara büyükelçisi Dışişleri Bakanlığı'na çağırılmıştı.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Dışişleri Bakanlığına çağrılan Büyükelçi'ye, Türkiye'nin, açıkça nefret suçu niteliğindeki Kur'an-ı Kerim'e karşı saldırı içeren provokatif eyleme izin verilmesini en güçlü şekilde kınadığı belirtilmişti.

Büyükelçi'ye Danimarka'nın bu tutumunun kabul edilemez olduğu iletilirken, söz konusu eyleme izin verilmemesinin beklendiği vurgulanmıştı.

Aşırı sağcı Paludan Danimarka'da cami karşısında Kur'an-ı Kerim yaktı |  Independent Türkçe

KURŞUN GEÇİRMEZ YELEK VE KASK GİYİNDİ


Tüm itirazlara rağmen Rasmus Paludan yine Kur'an-ı Kerim yaktı. Paludan, Cuma vakti 20 Danimarka polisi eşliğinde kurşun geçirmez yelek ve kask giyinerek Kur'an-ı Kerim yaktı. İsveç'in Expressen gazetesinde yer alan haberde, Paludan'ın Kopenhag'ın popüler bölgelerinden Norrebro'ya gittiğinde birkaç büyük polis otobüsü ve yaklaşık 50 polis memuru bulunuyordu.

Rasmus Paludan, cuma namazından çıkan Müslümanlara bakarak, elinde Hazreti Muhammed'e hakaret içeren bir materyal sallayıp dikkat çekmeye çalıştı. Cami cemaati, provokatöre karşı soğuk kanlılığını korudu. Cemaatin ileri gelenleri, provokasyondan uzak tutmak için, namazdan çıkanlara bölgeden uzaklaşmalarını telkin etti. Danimarka polisi, cami çevresinde sıkı güvenlik önlemleri alırken, caddeyi giriş çıkışlara kapattı.

Paludan'ın provokasyonu esnasında camiden dışarıya hoparlörlerle teşrik tekbirleri verildi. Aşırı sağcı isim, yaklaşık 40 dakika durduğu bölgeden yine polis korumasında ayrıldı.

İsveç'te gerçekleştirdiği skandal eylemi sonrası konuşan Rasmus Paludan Dakikada 20 mesaj aldığı ve bunların en az 5'inde ölüm tehdidi aldığını söylemişti.

"KORKUYORUM"


Paludan ölüm tehdidi aldığını ve "Birisi açıkça beni öldüreceğini yazdığında korkabilirim. " ifadesini kullanmıştı.

"ÜZÜLÜYORMUŞ!"

'Pişman mısın?' sorusuna ise küstah bir şekilde 'Hayır' yanıtını veren Paludan, Bunu yaptım çünkü önemli siyasi sebepler olduğunu düşünüyorum. Sonra bu kadar çok insanın beni ölümle tehdit etmesine üzülüyorum." demişti.

Expressen'de Paludan ile yapılan röportajın devamında Paludan'ın kişisel korumaya sahip olduğu ifade edilmişti. Paludan'ın İslam karşıtı ve tüm Müslmanların Danimarka'yı terk etmesini isteyen aşırı sağcı Stram Kurs partisinin lideri olduğu belirtilmişti. Daha önce de rezil Kur'an-ı Kerim yakma eylemleri gerçekleştirdiği hatırlatılan haberde, Paludan'ın 2019'dan beri Danimarka'da polisin kişisel korumasıyla yaşadığı ve Stockholm'deyken polisin korumalarına erişimi olduğu belirtilmişti.

Öte yandan Paludan İsveç basınına yaptığı son açıklamasında da Türkiye'yi ve Başkan Erdoğan'ı hedef almış, 'Her Cuma Türk büyükelçiliği önünde Kur'an yakacağım' demişti.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
1
Üzgün
0
İnanılmaz
1

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap