SON DAKİKA



Haber > Dünya > Dünya Sağlık Örgütü’nden corona virüs açıklaması

Dünya Sağlık Örgütü’nden corona virüs açıklaması

22 Şubat 2020 Cumartesi - 12:57




Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Başkanı Tedros Adhanom Ghebreyesus, Twitter’dan yaptığı açıklamada kreditör ülkelerin virüs ile mücadelede aktif rol alması çağrısında bulundu. Öte yandan Corona virüsü nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 2 bin 361'e ulaştı.





Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Başkanı Tedros Adhanom Ghebreyesus, ölü sayısının 2 bini geçtiği Coroba virüs salgını ile ilgili yeni açıklamalarda bulundu.
Mali yardım çağrısında bulundu
Twitter üzerinden açıklamalarda bulunan Ghebreyesus, kreditör ülkelere virüsle mücadele için daha fazla mali yardım yapmaları çağrısında bulundu.

60 bin sağlık malzemesi gönderileceğini duyurdu

Afrika’da öncelikli olarak belirlenen 6 ülkeye yapılan yardımlara yönelik açıklamalarda da bulunan Ghebreyesus, ikinci aşamada 19 ülkeye virüs ile mücadele kapsamında 60 bin sağlık malzemesi gönderileceğini duyurdu.

Ölenlerin sayısı 2 bin 361'e ulaştı

Öte yandan Corona virüsü nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 2 bin 361'e ulaştı. Fransa'nın ardından İtalya'da da iki kişi hayatını kaybetti. İsrail ve Lübnan'a da sıçrayan virüs nedeniyle İran'da da ölü sayısı 6'ya yükseldi. Çin’in Hubei eyaletinde yetkililer Corona virüsün kuluçka döneminin 27 güne kadar çıkabileceğini aktardı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap