SON DAKİKA



Haber > Dünya > Erdoğan’ın NATO üyeliği çıkışı ABD'de yankı buldu!

Erdoğan’ın NATO üyeliği çıkışı ABD'de yankı buldu!

14 Mayıs 2022 Cumartesi - 11:27




Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın NATO açıklamalarının ardından ABD'li üst düzey bir yetkili Türkiye'nin İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliğine ilişkin konumunu netleştirmeye çalıştığını söyledi.





Cumhurbaşkanı Erdoğan, Finlandiya ve İsveç’in NATO üyeliğine sıcak bakmadığını açıkladı.

Cuma namazı çıkışında gazetecilerin sorusu üzerine, Finlandiya ve İsveç’in NATO’ya katılacağına yönelik açıklamasına ilişkin, Erdoğan,  “Şu anda İsveç ve Finlandiya ile ilgili gelişmeleri takip ediyoruz ama olumlu bir düşünce içinde değiliz” ifadesini kullanmıştı.

ABD’li yetkiliden açıklama

ABD’nin Avrupa ve Avrasya Bürosu’ndan Donfried basın toplantısında gazetecilerin sorusu üzerine şunları söyledi;

"Bu konu hafta sonu NATO toplantısında İsveç, Finlandiya ve Türkiye arasında muhakkak konuşulacaktır. Tüm NATO ülkelerinin Finlandiya ve İsveç ile yakın ilişkileri var ve uzun yıllardır birlik adına yakından çalışma yürütülüyor. Türkiye’nin İsveç’in başvurusunu reddedeceğinin kesin olduğunu düşünmüyorum, bu iki ülke NATO için etkin biçimde işbirliği gösteriyor"

Finlandiya'dan Erdoğan'a yanıt


Finlandiya Dışişleri Bakanı Pekka Haavisto, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarına verdiği yanıtta “Türkiye daha önce Finlandiya'nın NATO'ya katılması için pozitif görüş beyan etmişti” açıklamasını yaptı. Haavisto, cumartesi günü Almanya'nın başkenti Berlin'de Mevlüt Çavuşoğlu ile görüşeceğini söylerken, Erdoğan'ın açıklamalarına üzerine “Bu konu üzerine adım adım ilerleyelim. Sabretmeye ihtiyacımız var” değerlendirmesinde bulundu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap