SON DAKİKA



Haber > Dünya > Estonya'dan Batılı liderlere çağrı: Onu aramaktan vazgeçin

Estonya'dan Batılı liderlere çağrı: Onu aramaktan vazgeçin

17 Mayıs 2022 Salı - 12:51




Estonya Başbakanı Kaja Kallas, Batılı liderlerin sürekli Rus lider Putin’i aramasının Rusya’yı izole etme çabalarını baltaladığını savundu.





ABD'nin güdümünden çıkmayan Estonya Başbakanı Kaja Kallas, Batı liderlerine Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i aramama çağrısı yaptı.

Avrupa basınına konuşan Kallas, Ukrayna'daki savaş sürerken Rusya'yla telefon diplomasisini eleştirerek Putin'le konuşmanın hiçbir anlamı olmadığını savundu.

Liderlerin Putin'i aramasının Rusya'yı izole etme çabalarını baltaladığını söyleyen Kallas, “Herkes sürekli onu ararsa yalnız bırakıldığı mesajını alamaz. Bu mesajı vermek istiyorsak onu aramayın” dedi.

Estonya Başbakanı, “Putin, herkes onunla konuşmak istediği için kendini ilginin merkezi olarak görüyor. Tüm bu görüşmelere rağmen Buça ve İrpin'de olanlar ortada. Çatışmanın azaldığını görmüyoruz” diye konuştu.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Almanya Başbakanı Olaf Scholz'un Putin'le görüşmeleri, daha önce de eleştirilere hedef olmuştu.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap