SON DAKİKA



Haber > Dünya > Fed'den dijital para birimi çalışması

Fed'den dijital para birimi çalışması

14 Ağustos 2020 Cuma - 16:25




ABD Merkez Bankası (Fed) Yönetim Kurulu Üyesi Lael Brainard, Fed'in dijital para birimine yönelik aktif bir araştırma ve deneme çalışması yürüttüğünü bildirdi.





Fed'in San Francisco şubesince düzenlenen bir etkinlikte konuşan  Brainard, doların rolü göz önüne alındığında Fed'in dijital para birimleriyle  ilgili araştırma yapması ve politika geliştirmesinin önemli olduğunu vurguladı.

Brainard, "Fed, muhasebe teknolojileri ve dijital para birimlerinin  potansiyel kullanımıyla ilgili aktif olarak araştırma ve deneme çalışmaları  yürütüyor." ifadesini kullandı.
 
Bu kapsamda nakidin dijital eşdeğerini sunmak için yenilikçi  teknolojilerin araştırıldığını aktaran Brainard, nakit ve diğer ödeme  seçeneklerinin tamamlayıcısı olarak dijital para birimlerinin fırsatlarını,  zorluklarını ve kullanım durumlarını değerlendirmeye devam ettiklerini belirtti.
 
Brainard, ABD dolarına yönelik güçlü talebin devam ettiğine işaret  ederek, halkın çeşitli ödeme seçeneklerine erişimini sağlamakta kararlı  olduklarının altını çizdi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0
Fed

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap