SON DAKİKA



Haber > Dünya > Görüntüleri ortaya çıktı... Moskova'da flaş hareketlilik

Görüntüleri ortaya çıktı... Moskova'da flaş hareketlilik

26 Haziran 2022 Pazar - 20:12




Putin’in beklenmedik “gece yarısı Kremlin ziyareti”nin medyada soru işaretleri yaratması üzerine gece geç saatlerde Kremlin Sözcüsü Peskov RIA ajansına konuştu...





Rusya’da dün, ajans haberleri, sosyal medya paylaşımları ve yapılan resmi açıklamayla "heyecanlı bir gece” yaşandı. Belarus ve Rusya'nın yeni bir harekata hazırlandığı iddiaları yayılırken Telegram'da dün gece paylaşılan sıcak görüntüler gündeme damgasını vurdu.

Cumartesi günü St. Petersburg’da Belarus lideri Lukaşenko ile görüştükten sonra geç saatte Moskova’ya dönen Putin’in korteji saat 23.00 sıralarında Vnukovo Havaalanı’ndan ayrılıp Kremlin Sarayı’na gitti. Devlet haber ajansı RIA, Putin’in konvoyunun gece Moskova caddelerinden hızla Kremlin’e gidişinin videosunu Telegram hesabından paylaştı.

Bu “beklenmedik hareketlilik”, Politjoystick adlı Telegram kanalında popüler siyasi analist Marat Başirov tarafından, "Putin'in güvenliği sağlanmış özel hat üzerinden bir görüşme yapacağı ve dış politika kararları alacağı” şeklinde yorumlandı. Başirov ikinci mesajında, “İpucu. Evet, bir şey oldu. Bu bir  dış politika meselesi. Rusya’nın içinde her şey OK” diye yazdı.

Putin’in beklenmedik “gece yarısı Kremlin ziyareti”nin medyada soru işaretleri yaratması üzerine gece geç saatlerde Kremlin Sözcüsü Peskov RIA ajansına konuştu. Peskov, bunun acil bir toplantı nedeniyle olduğu yönünde Telegram kanallarında yer alan iddiaları yalanladı: 

"Hayır. Bu doğru değil. Her şey yolunda.”


Kremlin'e yakınlığı ile bilinen Tsargrad haber portalı ise, gelişmeleri "Rusya neye hazırlanmalı? Putin'in korteji tam 23.00'te Kremlin'e geldi. Lukaşenko ile yapılan önemli görüşmenin ardından bu gelişme oldu" diye yazdı.  Petersburg'daki müzakereler sırasında Lukaşenko, Litvanya'nın Rusya'dan Kaliningrad'a geçişleri engellenmesini "bir tür savaş ilanı" olarak nitelemişti. Belarus lideri ayrıca Putin'e "Batı'nın saldırgan eylemlerine karşılık vermesini" önermişti.

Gece yarısı Kremlin ziyaretini aktaran RBC ajansı, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in vatandaşların sorularını TV’de canlı yayında cevapladığı, 2004’ten beri aralıksız düzenlenen “direkt hat” adlı programın bu yıl ertelendiğini hatırlattı. Kremlin'in sözcüsü Peskov yaptığı açıklamada, “daha öneli olaylar nedeniyle programın daha sonraki bir tarihte gerçekleşeceğini” söylemişti.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap