A+ A-
Yorum
10

İsrail ordusu Gazze'de okul vurdu: En az 15 ölü

Yayın Tarihi: 26.09.2024 - 17:44
İsrail ordusunun Gazze’de sığınmacıların yaşadığı bir okula düzenlediği saldırıda aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu en az 15 kişi öldü, 22 kişi yaralandı.
Kaynak:SÖZCÜ

Gazze'deki sivil savunma ve kurtarma ekipleri, İsrail'in Perşembe günü sığınak olarak kullanılan bir okul binasına düzenlediği saldırı sonucu en az 15 kişinin öldüğünü duyurdu. İsrail ordusu, Hamas'a ait bir komuta merkezinin hedef alındığını açıkladı.

Kuşatma altındaki Gazze Şeridi'nde yaşayan 2.4 milyon insanın büyük çoğunluğu, saldırılar nedeniyle evlerini terk ederek okullar ve hastaneler gibi kamu binalarına sığındı.

Gazze sivil savunma teşkilatı sözcüsü Mahmud Bassal, “İsrail'in, Gazze'nin kuzeyindeki Cibaliye kampında bulunan Al-Faluja okuluna düzenlediği bombardımanın ardından, aralarında çocuk ve kadınların da olmak üzere 15 kişinin öldüğünü, bazıları ağır olmak üzere onlarca kişinin de yaralandığını” söyledi.

İsrail ordusu saldırı sonrasında açıklama yaptı. Sığınak görevi gören Al-Faluja okulunda, Hamas örgütüne ait bir komuta-kontrol merkezi olduğunu ve okul içerisindeki militanlarını hedef alan "nokta atışı" bir saldırı gerçekleştirdiğini duyurdu.

Etiketler