A+ A-
Yorum
10

Mahmud Abbas ile görüşen Macron'dan Filistin'i tanıma şartı!

Yayın Tarihi: 30.05.2024 - 12:00 | Güncelleme Tarihi: 30.05.2024 - 11:59
Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile telefonda görüştü. Elysee Sarayı tarafından yapılan açıklamada, Macron'un Abbas'a Fransa'nın "gerekli reformları yapması" halinde Filistin'i tanıyabileceğini ifade ettiği aktarıldı.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Macron, Abbas'a gerekli reformların yapılması durumunda Filistin'i tanıma sözü verdi.

Görüşmeyle ilgili Elysee Sarayı tarafından yapılan açıklamada, Macron'un Abbas'a, Fransa'nın Filistinliler ve İsrailliler için "ortak bir vizyon" ve "güvenlik garantileri" oluşturma taahhüdünü ifade ettiği belirtildi.

Macron geçen gün yaptığı açıklamada ise, Filistin'in Fransa tarafından tanınmasının "tabu olmadığını" ve "bir Filistin Devleti'ni tanımaya tamamen hazır olduğunu" söylemişti.

Fransız lider, Filistin'in tanınmasının İsrail'in ve bölge ülkelerinin dahil olduğu bir sürecin parçası olarak faydalı bir zamanda tanınması gerektiğini düşündüğünü belirtmiş, "Duygusal yaklaşarak bir tanıma yapmayacağım." demişti.

Muhabir/Editör:Erol Taşkın