SON DAKİKA



Haber > Dünya > Malezya'da 174 gayrimüslim ibadethaneye izin çıktı

Malezya'da 174 gayrimüslim ibadethaneye izin çıktı

28 Mayıs 2020 Perşembe - 15:09




10 Haziran'dan itibaren 174 gayrimüslim ibadethanenin açılmasına izin verildi 174 ibadethaneden 84'ü Hindu tapınağı, 67'si kilise, 15'i Budist tapınağı ve sekiz tanesi Gurdwara'dır.





Malezya'da Yeşil Bölgelerdeki İbadethaneler için Standart İşletme Prosedürü'ne göre toplam 174 Müslüman olmayan ibadethanenin 10 Haziran'dan itibaren faaliyetlerine devam etmesine izin verildi.

Bugün yayınlanan bir açıklamada, Milli Birlik Bakanlığı başvurularının SOP'un tesislerin boyutuna bağlı olarak maksimum 30 katılımcı gibi gereksinimlerine göre onaylandığını söyledi.

Operasyonlar için onayın 21 Mayıs'ta Hareket Kontrol Emrinin Uygulanması Özel Bakanlar Toplantısında verildiğini söyledi.

Bakanlık, sadece onaylanmış ibadethanelerin izin verilen gün ve saatlerde 10 Haziran 2020'den itibaren faaliyet göstermesine izin verildiğini hatırlattı.

Bunlar arasında Fo Guang Shan yönetimindeki ibadethaneler; Kuala Lumpur'un Roma Katolik Başpiskoposu; Malezya Ulusal Protestan Hıristiyan Bursu; Malezya Hindu Sangam; Malezya Gurdwaras Konseyi ve Malezya Taocu Dernekleri Federasyonu.


Malezya Başbakanı İsmail Sabri Yaakob,Yeşil bölgelerde toplam 174 Müslüman olmayan ibadethanenin 10 Haziran'dan itibaren seçilen günlerde açılmasına izin verileceğini söyledi. 174 ibadethaneden 84'ü Hindu tapınağı, 67'si kilise, 15'i Budist tapınağı ve sekiz tanesi Gurdwara'dır.

Açıklamada, diğer ibadethanelerin açılması için onayların dini organları aracılığıyla uygulanması ve 10 Haziran'dan sonra belirlenen prosedüre göre Ulusal Birlik Bakanlığı'na iletilmesi gerektiği belirtildi.

Yetkili, "Bakanlık, zaman zaman onay almak üzere Özel Bakanlar Toplantısına alınan başvuruları alacak" dedi.

Bu arada, dini derneklerin tapınakları, kiliseleri ve binalarındaki evlilik törenleri, 12 Mayıs 2020 tarihli Ulusal Kayıt Başkanının mektubuna uygun olarak 31 Temmuz 2020'ye kadar ertelenmiştir.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap