SON DAKİKA



Haber > Dünya > Maocu isyancı şiddeti! Biri milletvekili iki ölü

Maocu isyancı şiddeti! Biri milletvekili iki ölü

23 Eylül 2018 Pazar - 18:08




Hindistan'ın Andra Pradeş eyaletinde Maocu isyancılar biri milletvekili, iki kişiyi öldürdü.





HindustanTimes'ın haberine göre, olay, Visakhapatnam'a 125 kilometre  uzaklıktaki Thutangi köyü yakınında meydana geldi.
 
Polis, Araku'da eyalet yönetiminin sponsorluğunu yaptığı bir programa  katıldıktan sonra dönüş yolundaki milletvekili Kidari Sarveswara Rao ve eski  milletvekili SiveriSoma'yı taşıyan araçların yolu, bir grup Maocu isyancı  tarafından kesildiğini açıkladı.
Maocu isyancıların bölgede boksit madenciliğini neden destekledikleri  konusunda sorguladıktan sonra Rao ve Soma'yı ateş ederek öldürdüğü kaydedildi.
 
Rao ve Soma'nın, eyalette iktidardaki Telugu Desam Partisinin üyesi  olduğu ifade edildi.
 
Öldürülen milletvekilinin öfkeli destekçilerinin, olaydan sonra polisi  Rao'yu koruyamamakla suçlayarak iki karakola saldırdığı, birini ateşe verdiği  kaydedildi. Öfkeli kalabalığın saldırısında iki polis memuru yaralandı.
 
Çin'in devrimci lideri Mao Zedong'dan ilham alan Maocu isyancılar,  Hindistan'da 1967'den bu yana birçok eyalette silahlı eylemler gerçekleştiriyor.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap