SON DAKİKA



Haber > Dünya > Rusya, Sputnik V'nin AB'de tescili için başvurdu!

Rusya, Sputnik V'nin AB'de tescili için başvurdu!

20 Ocak 2021 Çarşamba - 14:29




Rusya Doğrudan Yatırımlar Fonu (RFPİ), Sputnik V'nin Avrupa Birliği'nde (AB) tescil edilmesi için başvuru yapıldığını duyurdu.





RFPİ'den yapılan açıklamada "RFPİ, aşının tescili için başvuru yaptı ve 'rolling review' denen kademeli inceleme sürecinin şubatta başlamasını bekliyoruz. Avrupa İlaç Ajansı'nın Sputnik V'ye tescil verilmesiyle ilgili kararı, bir dizi bilirkişi denetimlerinin sonuçlarına göre alınacak" ifadeleri kullanıldı.

RFPİ, Avrupa İlaç Ajansı'nı temsil eden uzmanların Sputnik V aşısının geliştiricileri için dün bir bilimsel inceleme yaptığı doğrulayarak görüşmeye 20'den fazla uluslararası uzman ve bilim insanının katıldığını kaydetti.

Gamaleya Araştırma Merkezi tarafından geliştirilen, dünyanın ilk tescil edilen koronavirüs aşısı Sputnik V, şimdiye dek Rusya, Belarus, Sırbistan, Arjantin, Bolivya, Cezayir, Filistin, Venezüella, Paraguay ve Türkmenistan'da tescil edildi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap