SON DAKİKA



Haber > Dünya > Rusya'da skandal görüntüler! Türk SİHA'larını vurdular!

Rusya'da skandal görüntüler! Türk SİHA'larını vurdular!

19 Nisan 2021 Pazartesi - 16:21




Rus devlet kanalı Rossiya 1'de skandal görüntüler! Rossiya 1, Rus yapımı Lancet dornelarının Türk SİHA'sına saldırdığı görüntüleri yayımladı.





2014 yılında Kırım'ı ilhak eden Rusya'nın, Ukrayna sınırına 40 binden fazla asker yığmasının ardından bölgede tansiyon yükselmeye devam ediyor. ABD, Avrupa ve Rusya, Ukrayna konusunda gergin anlar yaşarken, son olarak dün İngiltere'nin Karadeniz'e savaş gemisi göndereceği açıklanmıştı. 

RUSYA UKRAYNA'YI KUŞATIYOR

Kırım'a S-400'leri konuşlandıran Rusya, Hazar Filosu'ndaki savaş gemilerini Karadeniz'e çekerek, Karadeniz'i Azak Denizi'ne bağlayan Kerç Boğazı'nı kapatmıştı. Rus donanmasının Ukrayna'nın sahil şehri Mariupol'u kuşattığını bildiren rus medyasında çıkan haberlere göre 20'yi aşkın Rus savaş gemisinin muharebe pozisyonunda olduğu ve Ukrayna'ya doğru ilerlediğini kaydedildi.

UKRAYNA UMUDUNU TÜRK SİHALARINA BAĞLIYOR

Ukrayna, Rusya'ya karşı en büyük umudu, Dağlık Karabağ, Suriye ve Libya'da üstün başarılar gösteren Türkiye'nin ürettiği SİHA'lara bağlıyor. Suriye, Dağlık Karabağ ve Libya'da karşı karşıya gelen Türkiye ve Rusya, bölgedeki çatışmalara rağmen iyi ilişkilerini sürdürmüştü. Ancak Türkiye tarafsızlığını ortaya koysa da Rusya, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski'nin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyareti sonrasında, Türkiye'ye havayolu seyahatlerini askıya aldı.


RUS DEVLET KANALINDA SKANDAL GÖRÜNTÜLER

Rusya devlet televizyonu Rossiya 1 (Rusya 1), büyük bir skandala imza attı. 'Rus Lancet kalkış yaparken Türk Bayraktarlarının şansı yok' başlığıyla bir haber sunan kanal, Rus muharebe droneu Lancet'ın simülasyonun da Türk SİHA'sına saldırdığı görüntüleri yayımladı.

Kanal, Ukrayna'nın Türkiye'den Bayraktar TB2 SİHA'ları satın aldığını belirtti. Aynı zamanda Rus üretimi Lancet dronelarının Suriye'de kullanıldığı hatırlatıldı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap