A+ A-
Yorum
10

Rusya'dan Cenevre çıkışı!

Yayın Tarihi: 27.02.2017 - 09:40 | Güncelleme Tarihi: 27.02.2017 - 11:30
Türkiye'nin başından beri YPG/PYD'nin katılmasını istemediğini belirttiği Suriye görüşmeleri için Rusya'dan kızdıracak bir hamle geldi...

Rusya, "Cenevre'deki Suriye görüşmelerine Kürtler de katılmalı" dedi. Türkiye daha önce Suriye'de bulunan silahlı Kürt grupların görüşmelere dahil olmasına karşı çıkmıştı.

Birleşmiş Milletler'in (BM), İsviçre'nin Cenevre kentinde 23 Şubat'ta sembolik bir törenle başlattığı Suriye görüşmelerine Türkiye en baştan beri kırmızı çizgi ile ayırdığı YPG/PYD'nin katılmasını istememiş ve bunu çok defa da dile getirmişti.

ÇAVUŞOĞLU, SON NOKTAYI KOYMUŞTU

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Suriye görüşmelerinde YPG'nin masada olması konusunda tavrının net olduğunu, YPG'nin bir terör örgütü olduğunu ve bunu defalarca Rus yetkililere aktardıklarını ifade etmişti.

Çavuşoğlu; "PYD'nin bir terör örgütü olduğu gayet net biliniyor. PKK ve PYD bizim için aynıdır. Terör örgütlerine musahamız yok. Astana'da YPG gibi bir terör örgütü olmaması gerektiğini başından beri Rus yetkililere söylüyoruz. El Nusra da bir terör örgütüdür ve masada olamaz." şeklinde konuşmuştu.