SON DAKİKA



Haber > Dünya > Sierra Leone karıştı! Çok sayıda ölü var!

Sierra Leone karıştı! Çok sayıda ölü var!

12 Ağustos 2022 Cuma - 17:24




Sierra Leone'deki hükümet karşıtı protestolarda 21 sivil ve 6 polis memuru hayatını kaybetti





Batı Afrika ülkesi Sierra Leone'de yaşanan hayat pahalılığı ve ekonomik kriz karşısında yurttaşlar hükümet karşıtı protestolar düzenliyor. Yüzlerce kişinin katıldığı protestolarda dün altı polis memuru ve en az 21 sivil hayatını kaybetti

Dünya Bankası'nın verilerine göre yaklaşık 8 milyonluk nüfusunun yarısından çoğu yoksulluk sınırının altında yaşayan Sierra Leone'deki temel gıda fiyatlarında son dönemde büyük artışlar yaşadı.

Polis yetkilisi William Fayia Sellu, 10 Ağustos'ta yaptığı açıklamada protestoların yoğunlaştığı Sierra Leone'nin en büyük şehri ve başkenti Freetown'da iki, kuzeydeki Kamakwie kasabasında üç ve Makeni şehrinde de bir polis memurunun öldürüldüğünü açıkladı.

Ayrıca şehrin ana morgunda çalışan personelin açıklamasına göre ise en az 13 sivil Freetown'da vurularak öldürüldü. Hastane kaynakları da Kamakwie'de dört ve Makeni'de dört sivilin öldürüldüğünü söyledi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap