SON DAKİKA



Haber > Dünya > Skandal! Bin 700 akıl hastasını yanlışlıkla taburcu ettiler!

Skandal! Bin 700 akıl hastasını yanlışlıkla taburcu ettiler!

28 Mayıs 2020 Perşembe - 13:39




Kuzey Galler’de, yaklaşık bin 700 akıl hastasının, yeni tip korona virüs salgını sürecinde yanlışlıkla hastanelerden taburcu edildiği açıklandı.





BBC News’in haberine göre, Birleşik Krallık ülkesi Galler’de bin 694 akıl hastasının salgın sürecinde yanlışlıkla taburcu edildiği belirtildi. Olayın ortaya çıkması üzerine sağlık kurulu özür dilerken, yetkililerin de taburcu edilen hastalarla iletişime geçtiği aktarıldı.

Sağlık kurulunun geçici genel müdürü Simon Dean, hastaların taburcu edilmesi üzerine bunun "olmaması gereken bir hata" olduğunu söyledi.

Galler’de sosyal demokrat partisi Plaid Cymru’nun sağlık sözcüsü Rhun ap Iorwerth, hastaların yanlış taburcu edildiğini vurgulayarak “Bin 694 akıl hastası hala desteğe ihtiyaç duyuyorken erken taburcu edildiklerini öğrenmek son derece üzücü" ifadelerini kullandı. Sağlık kuruluşlarında böyle bir hatanın nasıl olabileceği sorusunu dile getiren Rhun ap Lorwerth, hastaların tümüyle temasa geçileceğini ise memnuniyetle karşıladığını aktardı.

Öte yandan Lorwerth bunun kabul edilemez olacağını açıkladı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap