SON DAKİKA



Haber > Dünya > SUUD-ABD ilişkilerinde İsrail’le normalleşme hamlesi

SUUD-ABD ilişkilerinde İsrail’le normalleşme hamlesi

22 Mayıs 2024 Çarşamba - 16:44




France 24 tarafından yapılan habere göre ABD ve Suudi Arabistan, sivil nükleer bileşeni de içeren bir savunma anlaşması için ‘’neredeyse nihai düzenlemelere’’ ulaştı. Ancak üst düzey bir Amerikalı yetkilinin Reuters'e aktardığına göre, İsrail ile Riyad arasındaki ilişkilerin normalleşmesini de içeren daha geniş bir bölgesel anlaşmanın önünde hâlâ engeller var.





Reuters'a konuşan yetkili, ikili anlaşmanın ‘’neredeyse tamamlandığını’’ söyledi. Ancak Filistin devleti kurmaya yönelik güvenilir bir yol ve Gazze'de istikrarı sağlayacak adımlar da dahil olmak üzere bazı unsurların hala daha fazla çalışmaya ihtiyaç duyduğunu belirtti. İsminin yayınlanmamasını talep eden ABD yönetimi yetkilisi, ‘’Henüz gerçekleşmedi. Burada kimse bunu söylemiyor... (ama) neredeyse o noktaya geldik.’’ ifadelerini kullandı.

Suudi Arabistan’ın İsrail ile ilişkileri normalleştirme girişimleri Filistin Direnişi’nin 7 Ekim’de başlattığı Aksa Tufanı operasyonu ile baltalanmıştı. ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken ise dün yaptığı açıklamada, İsrail'in, özellikle bir Filistin devleti kurma yolunda Suudi Arabistan ile ilişkileri normalleştirmeye yönelik bir anlaşma yapılması karşılığında taviz vermeye hazır olup olmadığından emin olmadığını belirtti.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap