SON DAKİKA



Haber > Dünya > Suudi Arabistan ile İran arasında buzlar eriyor!

Suudi Arabistan ile İran arasında buzlar eriyor!

18 Nisan 2021 Pazar - 12:16




Suudi Arabistan ile İran diplomatik bağları kestiği 4 yılın ardından ilk kez üst düzey temas kurdu.





Suudi Arabistan'ın 2016 yılında Şii din adamı Şeyh Nimr El-Nimr'in idam etmesinin ardından Tahran yönetimi sert tepki göstermişti. Diplomatik bağların kesilmesinden 4 yıl sonra Suudi Arabistan ve İran ilk kez diplomatik bağ kurdu.

DÖRT YIL SONRA İLK KEZ ÜST DÜZEY TEMAS

İngiltere merkezli Financial Times (FT) gazetesinin bugün yayımladığı habere göre üst düzey Suudi ve İranlı yetkililer diplomatik ilişkileri kestikten dört yıl sonra, ilişkileri onarmak amacıyla doğrudan görüşmelerde bulundu.

Haber göre, Suudi-İran görüşmelerinin ilk turu 9 Nisan'da Bağdat'ta yapıldı. İlk toplantıda iç savaşın sürdüğü Yemen'de İran destekli Husilerin Suudi Arabistan'a yönelik saldırıları hakkında tartışmalar yaşandı. Tartışmalar olumlu sonuçlanırken Suudi makamları İran ile herhangi bir görüşmeyi reddetti.

ABD Başkanı Joe Biden'in Yemen'de iç savaşı bitirmek üzere yaptığı baskının ardından İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Said Hatibzade, ülkesinin, Suudi Arabistan'la mevcut sorunların çözümü için müzakereye hazır olduğunu belirtmişti.


Öte yandan Yemen'de 6 yıldır devam eden iç savaşta Suudi Arabistan'ın desteklediği meşru yönetim ile İran destekli Husiler arasında çatışmalar sürüyor. 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap